EL31ZcNV_penzioneri2_475_316_85_s_c1Isplata mirovina za mjesec studeni počinje u petak, 7. studenoga, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda za mirovinsko i invalidsko osiguranje (MIO/PIO).

Mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome, najniža mirovina iznosi 326,17 maraka, zajamčena 434,90 maraka, dok najviša mirovina iznosi 2.174,48 maraka, priopćeno je iz Ureda za informiranje MIO/PIO-a.

Mirovine koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih obitelji, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji, te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za listopad, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 milijuna maraka.

Upravni je odbor na svojoj posljednjoj sjednici, uz ostalo, usvojio i odluku o prodaji nekretnina u vlasništvu Federalnog zavoda.

pogled.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>