Prvi dan zadnjeg mjeseca u godini nije nimalo lijep! Naime, nevrijeme i dalje prijeti našoj okolici: Nerezi, Gabela polja i dio Gabele su već odavno pod vodom, u Dračevu je alarmantno, a ni u našem selu situacija nije puno bolja.

 

Prema zadnjim neslužbenim informacijama naših suseljana koji su česti posjetitelji Blata i Krupe (lovci i ribolovci) Krupa se znatno približila samom vrhu nasipa, što nije nimalo bezazleno. Pogled u samo nebo dosta govori, kiša neće stati tako lako i brzo! Također ni južni vjetar ne pomaže, kao ni povećanje vodotoka Neretve.

Glede sela, za sada su pod vodom dijelovi Skočima i Tresane, a ni u ostalim ulicama nije idilično stanje. U današnjem obilaženju sela zatekli smo brojne sumještane koji su vidno potreseni ovakvom situacijom. Voda je poplavila podrume, neke kuće izgledaju kao srednjovjekovni dvorci (svuda uokolo voda), poljoprivredne površine su također pod vodom (iz vode vire vrhovi šipaka, a salata bi se uskoro mogla parati samo uz pomoć čamaca i pribora za ronjenje).

Naš sumještanin Dragan Udženija, koji je prevezao više školaraca u Čapljinu od bilo kojeg autobusa, upoznao nas je sa situacijom u njegovom susjedstvu, odnosno na Skočimu. Veliko hvala za oboje!!

Sve u svemu, stanje je zabrinjavajuće, te stanovnici našeg sela traže hitno rješavanje ovoga problema! Slična situacija dogodila se prije 8 mjeseci, kada je Krupa također prijetila probijanju nasipa. Od tada se krenulo s radovima na pročišćavanju kanala, ali to izgleda nije dovoljno. Ukoliko nas i ovaj put dragi Bog spasi od ´pucanja´ nasipa, hitno bi se trebala sazvati izvanredna sjednica MZ Višići na kojoj se treba riješiti pitanje čišćenje kanala, riječi su jednog od našeg mještanina koji je želio ostati anoniman. Evo još par slika iz sela!

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>