Sutra, na Veliki petak, u 17:00 sati nakon završetka crkvenog obreda, u crkvenoj dvorani prikazivati će se film “Pasija”.

Jedan čovjek izmijenio je svijet zauvijek…

I dok je Judeja pod rimskom vlašću, Isus od Nazareta (Jim Caviezel) svojim propovijedima privlači sunarodnjake te istovremeno izaziva bijes vladajućih svećenika, kojima se ne sviđa njegovo nagovještavanje Božje volje. Učenik Juda (Luca Lionello) izdaje Isusa, kojeg uhite rimski legionari,  sud osudi kao izdajnika, dok rimski namjesnik Ponicej Plat (Hristo Shopov) njegovu sudibinu ostavlja na volju stanovnicima Jeruzalema. Razapet na križ, uz strašno mučenje, Isus ostaje ustrajan u svojoj vjeri sve do kraja.

“Pasiju”, posljednijh dvanaest sati života Isusa Krista, režirao je Mel Gibson, kojemu “Pasija” nije jedino redateljsko ostvaranje, ali sigurno je najpozantije i najhvaljenije, a pripremano je više od desetljeća. Odista šokantni prizori posljednjih sati Isusova života, dijelomično su zasnovani na evanđeljima po Mateju, Marku, Luki i Ivanu, a dijelom na viđenjima dviju redovnica mističarki, sv. Anne Catherine Emmerich i Marije iz Agreda. Kako bi film donio što realističniji prikaz Isusovih muka, Gibson je snimio niz upečatljivih scena, od kojih je ona bičevanja  izričito nezoboravan i traumatičan prizor, a čak je inzistirao da glumci govore aramejskim i latinskim jezikom. U ovom sjajnom filmu nominiranom za tri Oscara nezaboravne uloge pružila je međunarodna zvjezdana ekipa  – Jim Caviezel, Monica Bellucci, Maia Morgenstern, Luca Lionello i Hristo Shopov.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>