Metković, 1. 12. 2010. – Jutros je Neretva na 330 cm, 10 cm više nego sinoć, dok su na desnoj strani grada poplavne vode porasle za oko 6 cm.
Uz prije spomenuta poplavljena područja, voda se počela izlijevati na dijelove Zagrebačke koja je potpuno potopljena od spoja s Ulicom Zrinkih i Frankopana pa do trgovine Kulina.

Ulica Neretvanskih gusara potopljena je od broja 39, a prema Vidu već se teško prolazi kraj Vrtnog centra Prud. Nismo uspjeli obići sva ugrožena područja, ali prema onome što smo vidjeli situacija je ozbiljna mada sve ovisi o tome koje će količine vode hidroelektrane na Neretvi morati ispuštati. Za razliku od poplave zimus dobra vijest je da je HE Čapljina već dva dana izvan pogona pa s Trebinjskoga polja ne dolaze dodatne količine vode, naravno osim onih izvorskih.

 

 

Od Jure Pilja, zapovjednika JVP Metković doznali smo da i dalje pripremaju vreće s pijeskom i razvoze ih onim građanima kojima je najpotrebnije. Isto tako danas će vatrogasci na poplavljeni teren izaći i sa svojima trima čamca kako bi mogli intervenirati na mjestima do kojih se ne može automobilima.

 

tekst i foto: metkovic.hr

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>