Ove će se godine u BIH-a glasovati na samo četiri lokacije dok se za prošlih to moglo obaviti na čak 124 biračka mjesta. “Promjena Ustava nas je sa člankom 45. obvezala da imamo smanjeni broj biračkih mjesta u inozemstvu, odnosno da biračka mjesta mogu biti u konzularnim predstavništvima te će s te strane biti manji broj biračkih mjesta”, izjavio je glasnogovornik DIP-a Hrvoje Sadarić. Tako će se u BiH moći glasovati samo u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banjaluci.

 

Na predstojećim hrvatskim parlamentarnim izborima za 11. Izbornu jedinicu neće se glasovati u hrvatskom konzulatu u Mostaru, nego u Osnovnoj školi Ilije Jakovljevića u Centru 2 („Japanska škola“), a glasat će se 3. i 4. prosinca od 7 do 21 sati, potvrdio je za Pogled.ba hrvatski veleposlanik u Mostaru Velimir Pleša.

Od prihvaćenih 313 lista, 285 je stranačkih, a 28 neovisnih. Samostalnih je lista 204 dok je prihvaćena i 81 koalicijska lista.

Donosimo Vam i link na web stranicu na kojoj se nalazi zbirna listu pravovaljanih izbornih lista u 11. izbornoj jedinici.

 

visici.com|pogled.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>