HNK Višići – NK Sloga Ljubuški   (0:0)    2:0

Gledatelja: 38.

Strijelci: Andrej Zvono (11-m), Bariša Šiljeg.

Igrač utakmice: Ilijan Rajič.

 

Nakon visokog poraza u Jablanici (4:0) nogometaši HNK Višići na svome terenu svladali su NK Slogu rezultatom 2:0. Zbog lošeg vremena (kiša) posjet ovoj utakmici bio je uvelike smanjen, ali već sutra (srijeda, 22. rujan) tribine bi se trebale ponovno napuniti. Na rasporedu je još jedna prvenstvena utakmica, ovoga puta protiv nogometaša “iz Grudin”, koji bi trebali doći “s autin”. Cijena ulaznice je simbolične 3 KM, za djecu je ulaz besplatan, početak utakmice je u 16:30 h.

Glede nedjeljne utakmice sa Slogom iz Ljubuškog, možemo konstatirati da je bila jedna od slabijih. Međutim, i slabijom igrom nogometaši Višića uspjeli su doći do sigurne pobjede, što pokazuje kvalitetu ove momčadi. Utakmicu su odlučila dvojica mladih, ali očito već iskusnih nogometaša. To je prije svega Dejan Stojak, koji je u prvom poluvremenu uspio iznuditi crveni karton za gostujućeg igrača. Naime, nakon obostranog potezanja gostujući napadač je laktom udario Stojaka, nakon čega je nagrađen crvenim kartonom, dok je naš igrač dobio žuti. Poluvrijeme je završilo bez golova, a drugi odlučni potez, odnosno trenutak inspiracije došao je od Gorana Bule Kulija, koji je varkom tijela izbacio iz igre protivničkog stopera kojemu nije preostalo ništa drugo nego rušiti našega, brzog kao vjetar, napadača. Pošto se sve to odigralo u gostujućem šesnaestercu, sudac je pokazao na bijelu točku. Loptu je uzeo kapetan Andrej Zvono, koji je sigurno realizirao najstrožu kaznu.

Također treba reći da je naš kapetan cijeli susret odlično razigravao svoje suigrače. Posebno treba istaknuti neumornog trkača na lijevoj strani Ilijana Rajiča, koji se vratio nakon dužeg izbivanja s terena. Iako je možda trener Nikica Knežević Pegi s Rajičom htio osigurati obrambenu liniju, ovaj talentirani Dračevčanin odradio je veliku ulogu i u napadačkim akcijama, što je našega trenera pozitivno iznenadilo. Brojna, ali i izuzetno kvalitetna ponavljanja na lijevom boku završavala su izvanserijskim ubačajima. Međutim, realizacija napadača u ovoj utakmici je izostala, što je velika šteta nakon onakvih ´kifli´ Rajiča, koji će biti velika uzdanica i u sutrašnjoj utakmici.

Da je trener Knežević pogodio s izmjenama potvrdio je Bariša Šiljeg iz Struga, koji je dao gol za konačni rezultat (2:0). U igru su još ušli Osman Šoše i Amel Taslidža, dok su na klupi ostali miljenici tribina: Nikica Raguž Weah, Adrijan Matić, Mladen Đondraš i Matko Dodig. Nadamo se da će već sutra protiv HNK Gruda dobiti priliku.

Sastav HNK Višići: Zlatan Repeša Babo, Josip-Ilija Kalfić Coffi, Ilijan Rajič, Dejan Stojak (Bariša Šiljeg), Dalibor Brkić, Darko Mustapić, Petar Meljanac (Amel Taslidža), Andrej Zvono (C), Niko Blažević, Marcel Mace i Goran Bule Kuli (Osman Šoše). Trener: Nikica Knežević Pegi. Službeni predstavnik kluba: Antonio Blažević.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>