Sužbenici policije MUP-a HNŽ-a uhitili su u ponedjeljak navečer I.K., rođenog 1967. , zbog postojanja osnovane sumnje da je upravo on skrivio nesreću u Gabela polju u kojoj je ozlijeđeno četvero djece, potvrdio je Feni zapovjednik prometne policije u PP Čapljina Jure Barišić.

Učenike u dobi između sedam i 11 godina je, po izlasku iz školskog autobusa, nešto iza 18 sati, udario kombi. Vozač je ne zaustavljajući se pobjegao s mjesta nesreće.

“I.K. je trenutno kod nas u prostorijama i čekamo naredbe dežurne tužiteljice. Našli smo svjedoka koji je bio s njim u vozilu kao i još nekoliko svjedoka. Indikativni su i materijalni dokazi koje smo pronašli na licu mjesta i koji se poklapaju s oštećenjima na vozilu. Dakle, izvjesno je da je I.K. taj kojeg tražimo”, izjavio je Barišić.

Od I.K. su uzeti uzorci krvi da bi se utvrdilo je li bio u alkoholiziranom stanju.

“Te nalaze još čekamo. Ono što nas posebno zanima je zašto je pobjegao jer je gotovo nevjerojatno da nije primijetio da je udario djecu”, pojasnio je Barišić.

Zapovjednik prometne policije u PP Čapljina potvrdio je Feni da se u tijeku dana čuo i s roditeljima nastradale djece te da je djevojčica koja je prebačena u OKC Split još u kritičnom stanju.

“Djevojčica je u komi, a dva dječaka koja su također ozlijeđena zadržana su na liječenju u Splitu. Četvrto dijete, djevojčica, prošla je bez ozljeda”, rekao je Barišić.

 

 

fena

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>