{jcomments off}U ponedjeljak (25. travanj) s početkom u 19:00 h ispred crkve u Dračevu 40-ak mladih cura Hercegovki i momaka Hercegovaca nastupilo je na prvom “Susretu mladih klapa Hercegovine”, kojeg je vodila naša mještanka Jelena Buljubašić.

Naše župljane svojim nastupima (15 pjesama) počastile su, a i oduševile: Klapa Izvor (Mostar), Klapa Signum (Čapljina), Klapa Angelus (župa Dračevo), Klapa Knez Domagoj (Gabela polje, Višići, Gnjilišta) i Klapa Neum. Najviše ovacije publike dobili su ´kršni momci´ iz Klape Knez Domagoj. Zbog malih tehničkih problema došlo je do zakašnjenja objave članka, pa se ispričavamo svim našim posjetiteljima!

Ovaj susret mladih klapa prva je otvorila Klapa Neum (osnovana 2006. god. na inicijativu Marija Solde), koja je izvela skladbe: Najdrže moje i Pismo moja. Svoj nastup ova klapa završila je izvedbom Moje prvo pijanstvo.

Nakon nje nastupa domaća ženska Klapa Angelus (osnovana 2007., obnovljena 2008. god., voditeljica Ana Ivanković) s pjesmama U poju se mala i Dobro jutro. Od domaće publike klapa Angelus oprostila se pjesmom Ivane grdeline moj.

Treća po redu nastupila je mješovita Klapa Signum Sv. Franje Asiškog iz Čapljine (osnovana 2007. god., voditeljica Slavica Eldić). Brojnoj publici u Dračevu otpjevali su pjesme: Murtilica lipo cviće, Mome dragom i Dobre djevojke.

Klapa Izvor iz Mostara (nastala prije 3 mjeseca) na svom premijernom nastupu izvela je pjesme: Klakar, Nisam ja varošanka, a svoj nastup završile su s duhovnom pjesmom.

Klapa Knez Domagoj (osnovana 2010. god., voditelji Ana Ivanković i Stanko Rajič, don Dragan Filipović-stručni suradnik) otjepavala je pjesme: Cetina, Neretva je sveto blago i Misao svijeta. Ova klapa dobila je i najveće ovacije od prisutnih posjetitelja.

Na kraju ovoga susreta svih 5 klapa otjepavalo je hercegovačku himnu, a nakon toga naš župnik i organizator ovoga susreta don Ivica Boras uputio je iskrene čestitke pjevačima, te se zahvalio brojnoj publici.

“Evo ja se iskrena srce zahvaljujem svima vama, i ovdje na bini i ovamo ispred, koji ste došli večeras ovdje da se u Dračevu zaori pjesma hrvatska, klapska. Hvala dragome Bogu na ovome susretu. Ovo je budućnost Hercegovine, ovo što sada gledate, to je budućnost! Svi ovi mladi prvenstveno pjevaju u svojim župama. Možda ste primijetili da se jedno ime često puta spominje u najavi, a to je maestro don Dragan Filipović koji vodi… Bog dragi zna koliko on toga vodi u našoj Hercegovini. Mlade uči glazbi i pjevanju, te nađe vremena bar jednom mjesečno navratiti u Dračevo pomagati našoj klapi Angelus i novoosnovanoj Domagoj. Hvala još jednom, a mlade pjevače i vas goste pozivam u župnu dvoranu gdje ćemo se nastaviti radovati i pjevati.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>