Mladi nogometaši HNK Neum doživjeli neugodnosti u Blagaju

Proteklog vikenda u sklopu XI. kola nogometne lige za mlađe kategorije u Blagaju su odigrane dvije utakmice u kategoriji predpionira i pionira. Na vrućem terenu gostovala je ekipa HNK ”Neum” iz Neuma. Gosti su u nemogućim uvijetima za igru osvojili 4 boda. Mlađi pioniri su odigrali zanimljivu utakmicu s puno preokreta, s puno golova, i na kraju sasvim zasluženo slavili golovima Matuška,Vuletića i Kalauza rezultatom 3:2.

U drugoj utakmici pioniri Neuma nisu imali nikakvih uvjeta za igru; igrali su protiv starijih igraca barem 2-3 godine od sebe i poveli pogotkom Bačića, a zatim nogomet uopće nije više postojao na terenu.


Domaći su zabili iz sramotnog zaledja i utakmica je završila rezultatom 1:1. 

Tener HNK ”Neuma” Ivica Matić prokomentirao je utakmice na sljedeći način: ”Ovo je nešto najgore u životu što sam doživio na nogometnim travnjacima. Igrao sam nogomet godinama i igrao svugdje za važne bodove, ali ovakvo nešto što smo mi doživjeli u Blagaju nije se nikad dogodilo. Najprije želim čestitati svojoj djeci, mladim igracima koji još idu u osnovnu školu na hrabrosti sto su uopće mogli ostati na terenu. Najprije želim reći da smo igrali protiv odraslih osoba, igraca visokih 190cm, što je bila klupska prevara na koju mi nismo mogli utjecati. Igrali smo na njivi oranici, a ne na nogometnom igralistu, i uopće ne znam kako netko normalan dopušta da takvi klubovi postoje i natječu se. Oko samog terena skupilo se 100-injak huligana koji su kamenjima gađali igrače, vrijeđali ih na nacionalnoj osnovi, prijetili da ce ih polomit i poklat poslje utakmice, golmanu iza gola su konstantno psovali, gađali ga kamenjima i sl. Jedna osoba je čak upala i u svlačionicu sa čakijom u ruci. Nakon utakmice autobus nam je bio opkoljen, htjeli su ga demolirati i čekali su nas da izađemo s terena- Čekali smo nekih 30-ak minuta da se situacija koliko toliko smiri da mirno odemo kući. Suđenje bih htio pohvaliti jer je sudac odlično sudio dok i njemu nisu počeli prijetiti, i onda je propustio dati najmanje 2 crvena kartona za krvničke startove domaćina na noge mojih igrača, no čestitam mu jer ni najbolji europski sudac u Blagaju u subotu ne bi mogao drugačije privest utakmicu kraju. Pitamo se zasto nam je nogomet na ovako niskim granama, jer glavna nam je opsesija u Blagaju bila samo da izvučemo zivu glavu. Želim se zahvaliti nekolicini domaćina koji su bili normalni i pomogli da ipak mirno odemo kući.”

www.caportal.info