Već dugi niz godina, župljani župe Dračevo, svojim donacijama pomažu starački dom koji se skrbi za pedesetak starih i nemoćnih osoba u Ljubuškom. Tako su i ove godine, krajem listopada proveli humanitarnu akciju prikupljanja voća i povrća na koju se rado odazvao veliki broj župljana ove župe.

Inače, ovaj dom sagrađen je donacijama iz Italije, i nema svojih stalnih prihoda te je svaka donacija poput ove dobrodošla. Zajedno sa župljanima akciji su se priključili i pojedini djelatnici veletržnice u Tasovčićima, pokraj Čapljine. Nakon što su staricama, o kojima inače skrbe časne sestre i volonteri , predali kombi pun voća i povrća,  župnik don Ivica Boras je održao svetu misu i propovijed, u kojoj je naglasio veliku vrijednost molitve ovih pobožnih starica, posebno za mlade u Hercegovini. Svetu misu je lijepim pjevanjem uveličala mlada mješovita klapa „Angelus“ župe Dračevo te izmamila pokoju suzu na staračkim očima.

Nakon svete mise zajedno su obišli prostorije staračkog doma. Časne sestre i starice koje su tu smještene, toplim su riječima zahvalile svojim dobrotvorima iz Dračeva, te ih ugostili u blagovaonici staračkog doma počastivši ih ručkom.

Nakon ručka ispred doma u zajedničkom druženju mladih i starih zaorila se i pokoja zajednička pjesma. Prepuni dojmova i radosni zbog proživljenog iskustva, župnik i mladi župljani Dračeva obećali su nastaviti ovu lijepu tradiciju. Na povratku svojim kućama iskoristili su priliku te posjetili muzej i umjetničku galeriju smještenu u samostanu fratara na Humcu u blizini Ljubuškog, gdje je ljubazni domaćin fra Milan proveo mlade kroz višestoljetnu povijest Hercegovine.

Ana Ivanković

{becssg}posjet-staracki-dom{/becssg}

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>