Mladi Čapljinac Kristian Pandža nominiran za prestižnu nagradu Večernjakova domovnica

veni-660x315Objavom liste od 83 nominiranih kandidata, u inozemnom izdanju Večernjeg lista ovog tjedna započeo je izbor najpopularnijih Hrvata izvan domovine.
Finalna večer izbora održat će se u subotu, 07. ožujka u elitnom njemačkom gradu Bad Homburgu kod Frankfurta na Majni. U prestižnoj kongresnoj dvorani Landgraf-Friedrich u Kurhaus bit će to deveta po redu svečana dodjela nagrada najpopularnijim hrvatskim iseljenicima u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla, a prema izboru čitatelja Večernjeg lista i stručnog ocjenjivačkog suda. Prethodnih godina izbor se održavao pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske, dok se zadnje dvije godine održava pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Glamur, sport, glazba…
Za Večernjakovom domovnicom svake godine vlada veliki interes. Na spektakularnu večer dodjele nagrada dođe i oko 700 uglednikas iz Hrvatske, Njemačke, Švicarske, Austrije, Nizozemske, Belgije, Francuske ali i prekooceanskih zemalja. Prate je brojni inozemni i domaći mediji. Ne zaobilaze je niti hrvatske TV kuće: HRT, Nova TV, Dubrovačka televizija, RTL, ….. Kroz najveći iseljenički spektakl prošla su brojna poznata imena hrvatske i europske društvene scene. Velikom dvoranom, nekada kraljevskom rezidencijom su se šetali naši poznati hrvatski iseljenici počevši od nogometaša Ivana Rakitića, Josipa Šimunića, Srđana Lakića, Ivana Klasnića,… do nogometašica Anamarije Crnogorčević, Kristine Šundov, boksačice Nikoline Orlović.
Čapljinac među nominiranim
Među kandidatima Domovnice 2015. našao se i mladi talentirani glumac Kristian Pandža rodom iz Čapljine. Karijeru gradi u Njemačkoj. Svoju prvu ulogu u njemačkom filmu dobio je preko Skypa. Riječ je zapravo o jednoj televizijskoj komediji koju producira Bavariafilmproduktion i ConradFilm, a distribuira ARD Degeto Film. Dobio je ulogu atraktivnog šmokljana Emira koji se pokušava spetljati s Aylin, ali mu to nikako ne uspijeva. Kristian je i član nekoliko kasting agencija u Njemačkoj i iza sebe već ima nekoliko uspješnih uloga i voditeljskih angažmana u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj.

capljina.info