Prije točno mjesec dana, 10. siječnja u Čapljini je s radom krenula radionica za osobe s posebnim potrebema  naziva Betlehem u organizaciji Caritasa biskupija Mostar – Duvno i Trebinje – Mrkan. S obzirom na činjenicu da već godinama uspješno svoje usluge pruža korisnicima u Mostaru, Caritas je uvidio potrebu otvaranja jedne ovakve radionice na području općine Čapljina, a nakon višemjesečnih priprema, početkom 2011. godine krenulo se u realizaciju projekta.

Trenutno smo smješteni u Poslovnom središtu, Mate Bobana bb.

Dva ˝instruktora˝ obuku su pohađala u Caritasovim radionicama Emanuel i Nazaret, a radna iskustva i proizvode iz ovih radionica sada pokušavaju kroz rad s ˝vrijednom šestorkom˝ prenijeti u čapljinsku radionicu. Trenutni štićenci nisu samo zainteresirani za dolazak u radionicu, vrlo rado sudjeluju u pravljenju raznih prigodnih proizvoda. Na svakome od njih, kako to prakticiraju sve Caritasove radionice, nalazi se njihov potpis.

Humanitarna udruga Cvijet prva je na području naše Općine ukazala na položaj i situacije u kojima se svakodnevno nađu, kako osobe s posebnim potrebama, tako i njihovi roditelji. U Betlehemu izražavaju radost što su već kontaktirali ovu Udrugu i dogovorili zajedničko djelovanje na pojedinim područjima (prodajne izložbe i sl.) kako bi zajedničkim snagama bili na usluzi ovoj populaciji.

Šest trenutnih korisnika otvorenih ruku očekuju i potencijalne nove štićenike, jer prostor, kojim trenutno imaju na raspolaganju može primiti deset do dvanaest osoba. Osim novih štićnika, vrata su otvorena za svaku osobu dobre volje, a u skoroj budućnsti nadaju se i volonterskom radu naših sugrađana, kako bismo davanjem i primanjem ljubavi preskočili sve, ljudskim djelovanjem napravljene, prepreke.

 

visici.com|Ante Bender

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>