Mirko Filipović neće nastaviti karijeru u UFC-u. Legendarni hrvatski borac to je odlučio prije borbe s Patrickom Barryjem. Mirko je oproštajnu borbu završio pobjedom, tako netipičnom za njega. Amerikanac je nakon Cro Copovog gušenja pred kraj treće runde morao tapkati i priznati poraz.

No, na početku nije izgledalo dobro po Mirka. Barry ga je dva puta zahvatio desnim krošeom i naš je borac dva put završio na podu. Ali samo nakratko. Barry, baš poput Cro Copa nekad, nije želio napasti suparnika na podu, pa se Mirko vrlo brzo vraćao u stajaću poziciju. Oba borca iskazivala su veliko poštovanje jedan prema drugome, naročito impresionirani Barry kojem je Mirko jedan od najvećih uzora.

U drugoj rundi Cro Cop je krenuo puno agresivnije, iako je iz prethodne runde imao zatvoreno lijevo oko. Pokušavao je Mirko high-kickova, low-kickovima, no najviše štete Barryju bi nanio boksačkim serijama. Bio je dominantniji u parteru što se najbolje vidjelo u trećoj rundi. Oba borca morala su krenuti po odlučujuću rundu, a Mirko je sačuvao nešto više snage.

Oduzeo je Cro Cop Barryju dominaciju u stojci i serijom udaraca malo načeo protivnika. Pri samom kraju treće runde Cro Cop je Amerikanca uspio uhvatiti u poziciju za gušenje, a Barry je morao predati. Nakon prve izgubljene runde Mirko je tako zasluženo došao do pobjede kojojm se oprostio od UFC fanova.

Mirko je na kraju dobio ovacije prepune arene u Vancouveru u kojoj je bilo je dosta hrvatskih navijača. Bio je to dostojan oproštaj uz odlično raspoloženog Cro Copa kakvog dugo nismo vidjeli. Na povratku u Hrvatsku sigurno će detaljno objasniti svoju odluku o napuštanju UFC-a, a dotad… hvala ti Mirko!

izvor: dnevnik.hr

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>