cjepivoMinistarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i ove je godine, u cilju zaštite rizičnih skupina građana od gripe, osiguralo 1.800 doza cjepiva.

Cjepivo će besplatno biti dostupno osobama koje boluju od kroničnih oboljenja pluća, bubrega, srca, šećerne bolesti i malignih oboljenja, bez obzira na starosnu dob i osobama starijima od 65 godina, priopćeno je iz županijske Vlade.

Do kraja ovoga tjedna cjepivo će biti isporučeno Zavodu za javno zdravstvo HNŽ-a, odakle će biti distribuirano prema domovima zdravlja po općinama.

Za ovu namjenu Vlada je, putem Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi, iz sredstava proračuna osigurala 30.000 maraka.

Iz Ministarstva zdravstva istaknuli su kako je cijepljenje protiv gripe najbolji način za smanjenje rizika od bolesti i komplikacija gripe kod osoba koje, zbog zdravstvenog stanja ili poodmakle dobi, imaju povećani rizik od komplikacija, navodi se u priopćenju.

radio-capljina.com

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>