Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije, dr. sc. Rašid Hadžović na današnjoj konferenciji za medije Kriznog stožera civilne zaštite HNŽ-a je rekao da su autoškole počele s radom, a polaganje vozačkih ispita će biti narednog tjedna u skladu s epidemiološkim mjerama koje će biti propisane od strane Zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva obrazovanja.

Ministar Hadžović je rekao da je donijeta odluka o polaganju maturalnih ispita na način da će učenici prilikom obrane maturalnog rada, odnosno završnog rada biti oslobođeni usmenog dijela. Ocjena pismenog dijela je konačna ocjena maturalnog rada.

Ocjena iz ostalih predmeta koji su sastavni dio mature, odnosno završnog ispita izvodi se iz zaključnih ocjena koje je učenik/ca postigao tijekom školovanja u okviru tih nastavnih predmeta.

O upisima u osnovne i srednje škole ministar Hadžović je dodao:

“Prijave za upis u osnovne škole su završene, a sve zakonom propisane procedure za upis će se obaviti kada se za to steknu uvjeti, znači kada bude epidemiološka situacija bolja.

Upisi u srednje škole će se vršiti u lipnju i u sklad s pravilima kao prije početka epidemije, ali poštujući epidemiološke mjere zaštite.”

O početku rada dječjih vrtića u HNŽ-u ministar Hadžović je rekao da će isti krenuti s radom kada ispune sve preduvjete koje za ovu djelatnost propiše Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a.

“Nastavna godina će se završiti putem online nastave jer je ostalo vrlo malo vremena do kraja, tako da bi moglo biti stresno za naše učenike vraćanje djece u školske klupe na razdoblje od 15 dana” dodao je ministar Hadžović.

O završetku nastave i održavanju ispita na fakultetima ministar Hadžović je rekao da će tu odluku donijeti visokoobrazovne ustanove u narednom razdoblju u skladu s epidemiološkim mjerama i mjerama koje donose Krizni stožeri.

O kulturnim i športskim sadržajima u HNŽ-u, ministar Hadžović je rekao da će seu narednom razdoblju razmatrati pokretanje ovih aktivnosti.

djaka-city.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>