Metkovska skalinada: Utrka po stepenicama grada Metkovića

U Metkoviću će se 22. ožujka 2015. godine po prvi put održati Metkovska skalinada – Utrka po stepenicama grada Metkovića. Dužina utrke je 1500 metara, a broj stepenica je 550.

Utrka kreće s Trga kralja Tomislava, prvi su dio stepenice koje povezuju dvije crkve u gradu Metkoviću, i to je najteži dio staze, gdje se proteže oko 200 stepenica, nakon toga cijela je staza u padu – što stepenicama, što nizbrdicama. Zadnji dio staze cestovni je pravac od 400 m.

Prvo mjesto osvaja nagradu od 500 kuna, drugo mjesto 400 kuna, treće mjesto 300 kuna, a četvrto mjesto 200 kuna.

”Nagrade su posebno za muškarce i žene, također dijelimo nagrade za najmlađeg i najstarijeg sudionika te za najbrže iz doline Neretve, kao i nagrade za prva tri mjesta u kategoriji juniora i juniorki”, navode organizatori.

Prijave na mail rudoboskovic@gmail.com ili u inbox Facebook stranice Neretva Run/lifestyle, health and competition ili na brojeve telefona: 0921998584 (Ruđer) 0922397449 (Marko).

Prijava mora sadržavati: ime i prezime, starosnu dob klub ili grad i veličinu majice.

Startni paket iznosi 50 kuna, a plaća se na dan utrke (poklon majica, poklon startni broj, sudjelovanje u utrci, ručak nakon utrke, okrepa prije, tijekom i poslije utrke, te fotogalerija).

”Prijave se vrše do 15. ožujka radi bolje organizacije, a iza toga također ćemo primati prijave, ali ne možemo garantirati kompletan startni paket, tj. majicu”, navode organizatori.