preuzmiMemorijal Andrije Ankovića će ponovno imati atraktivno ime na turniru. Po završetku jesenskog dijela u gabeleskom GOŠK-u tradicionalno najveći dio svojih snaga usmjeravaju na organizaciju Memorijala Andrije Ankovića. A 25. izdanje tradicionalnog nogometnog turnira koji se igra za vrijeme zimske stanke, najdužeg živućeg u Bosni i Hercegovini, ovog puta će biti upriličeno 16. i 17. siječnja sljedeće godine, što je najranije dosad, jer se prethodno uglavnom igralo početkom veljače. Od ranije je poznato da su Gabeljani osigurali sudjelovanje splitskog Hajduka, koji i jest najatraktivniji sudionik, prema čijim su se pripremama i ravnali u određivanju datuma održavanja Memorijala.

-Osim Hajduka pismenu potvrdu smo dobili i od Širokog Brijega, dok bi pored GOŠK-a kao domaćina četvrti sudionik trebao biti još jedan klub iz BiH, rekao je predsjednik GOŠK-a Pero Pavlović. Taj četvrti klub bi, prema svemu sudeći, trebao biti Željezničar, iako u GOŠK-u od sarajevskog kluba nakon usmene još čekaju i službenu potvrdu. Inače Hajduk je osvojio Memorijal u šest navrata, posljednji puta u veljači 2013. godine, dok su prethodno gostovali na stadionu Podavala i 4. rujna 2011. godine na svečanom otvaranju novoizgrađene tribine, koja je tada Gabeljanima bila nužna za nastup u Premier ligi. Ovoga puta će klub na Memorijalu pustiti u korištenje svlačionice i klupske prostorije ispod te tribine, a na kojima su radili prethodnih mjeseci.

Nisu u GOŠK-u zanemarili ni prvi tim s obzirom da je svakako sve podređeno cilju povratka u Premier ligu. Trener momčadi će ostati Darko Vojvodić, a Gabeljani pomalo rade i na ojačavanju igračkog kadra.

-Već smo pregovarali s nekoliko nogometaša koje želimo dovesti, ali nećemo iznositi imena dok se ne pojave kod nas s ispisnicama, pojasnio je Pero Pavlović.

Er. B./Dnevni list

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>