Maturantsko slavlje završilo tragedijom Poginuo Stojan Gagro, sin vlasnika mesne industrije G.I.P.I.

ŠIROKI BRIJEG – Maturant srednje strukovne škole u Čitluku, Stojan Gagro rođen 1991. iz Čitluka smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se jučer dogodila na području općine Široki Brijeg. Lakše ozljede zadobio je njegov prijatelj Renato Cvitanović (19).

Trebao je to biti slavljenički dan. Maturanti su uz pjesmu, ples i zabavu slavili završetak škole. No, slavlje je prekinula strašna tragedija koja je potresla čitavu Hercegovinu. Muk, jecaj uplakanih prijatelja i povici: “Bože, zašto”, čuli su se među Stojanovim školskim kolegama, čiji je zadnji dan škole obilježila velika nesreća. U trenutku nesreće iza vozila stradalog Stojana Gagre kretala se kolona od nekoliko vozila s maturantima, koji su ostali šokirani viđenim.

Preminuo na licu mjesta

Smrtno stradali Stojan je sin Pere Gagre, poznatog poduzetnika iz Čitluka i vlasnika mesne industrije G.I.P.I. Nesreća se dogodila oko 15.55 sati na regionalnoj cesti između Širokog Brijega i Čitluka u selu Polugrina, općina Široki Brijeg između naselja Mokro i Buhovo.
Odmah nakon prijave na lice mjesta izašli su pripadnici policije i Hitne pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg. Nažalost, nije bilo pomoći za 19-godišnjeg maturanta. On je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće, dok je Cvitanoviću pomoć pružena u Domu zdravlja Široki Brijeg gdje je utvrđeno da je zadobio lakše ozljede.
U MUP-u Zapadnohercegovačke županije potvrđeno nam je da su se Gagro i Cvitanović vozili u Renaultu Clio, vlasništvo poduzeća G.I.P.I., kojim je upravljao smrtno stradali Stojan, iz smjera Širokog Brijega prema Čitluku. Iz za sada nepoznatih razloga, u selu Polugrina došlo je do slijetanja vozila s ceste, udara u brdo, a potom i do prevrtanja.
Gagro je od zadobivenih ozljeda preminuo na licu mjesta. Naime, prilikom prevrtanja automobila nesretni mladić je udario glavom u prag vozila i zadobio smrtonosne ozljede. Očevid na mjestu nesreće obavili su pripadnici policije Policijske uprave Široki Brijeg zajedno sa županijskom tužiteljicom Vesnom Ćavar. Očevidom je utvrđeno da je riječ o samoslijetanju s ceste te da u nesreći nije bilo drugih sudionika.

Izgubio kontrolu nad vozilom

Tužiteljica Ćavar potvrdila je da će se izvršiti prometno vještačenje na mjestu nesreće, kao i vještačenje tehničke ispravnosti automobila.
– S obzirom da su nam poznate okolnosti pod kojima je došlo do nesreće, obdukcija nad tijelom smrtno stradalog neće se raditi. Imamo i svjedoke nesreće, izjavila je tužiteljica Ćavar.
U vozilu iza smrtno stradalog i njegovog suvozača kretala se kolona maturanata. Oni su, kako smo doznali, izjavili da je Gagro u nekoliko navrata s vozilom prelazio iz jedne trake u drugu, a prilikom jednog takvog manevra došlo je do gubitka kontrole nad automobilom. Maturanti su jučer proslavljali zadnji dan škole. Gagro je zajedno s prijateljima krenuo u vožnju do Širokog Brijega, a na putu prema kući u Čitluk došlo je do tragične nesreće u kojoj je izgubio život.

Prije pola godine poginuli Božo i Ines Gagro

Ne tako davno Čitluk je pogodila još jedna velika tragedija. U prosincu prošle godine u teškoj prometnoj nesreći kod Zagreba stradali su supružnici Božo i Ines Gagro, te Dragan Kožul iz Širokog Brijega. Božo Gagro bio je istaknuti sportski djelatnik, utemeljitelj broćanske atletike i ta tragedija potresla je čitavu Hercegovinu. Koliko su Gagre bile omiljene u svom kraju dovoljno pokazuje podatak da se od tragično preminulih supružnika na pokopu na groblju Grminje u Donjoj Blatnici kraj Čitluka oprostilo više tisuća ljudi. Inače, Božo Gagro osnivač je mnogih atletskih klubova u Hercegovini, te jedan od prvih sponzora hrvatske atletičarske Branke Vlašić, a tragična smrt njega i njegove supruge kao grom je odjeknula u Hercegovini i zavila u crno ne samo njegov Čitluk, nego i cijelu Hercegovinu.
Njihova 19-godišnja kćerka Anamarija u tim najtežim trenucima uspjela je skupiti snage i odlučila se na human čin. Naime, ova hrabra Čitlučanka odlučila je donirati organe svoje majke čime je spasila nekoliko života.

izvor: Dnevni List