Argentina je u svom drugom susretu skupine B pobijedila Južnu Koreju (4:1, Chuyoung ag 17′, Higuain 33′, 76′, 80′ / Chungyong 45′).

 

 

Toliki su respekt pokazali Koreanci, da Argentina nije ni morala pucati prema vratima, protivnici su si sami loptu gurali u mrežu. Park Chu-Young, koji slovi za najkompletnijeg igrača Koreje, pokazao je još jednu svoju specijalnost, ali njome se unucima neće pohvaliti.

Messi je ubacio iz kornera, Demichelis je prebacio pred vrata, a Park koljenom atraktivno pogodio, jasno, na krivu stranu. Loptu nije ni gledao, bio je to instinkt… A baš je za tog igrača “koreanski Mourinho” tražio poziciju gdje će ga postaviti. Nažalost, i pronašao.

Argentini, ipak, pomoć nije trebala, nakon slične akcije Higuain je podmetnuo glavu, a Sung-Ryong ponovo slijegnu ramenima. Devetka na ovom SP-u još nije zabila, a najbolji strijelac Reala ionako je morao nešto poduzeti, jer opasno visi iz momčadi.

Za nagradu Fair play Maradonina momčad već je koplje ispred svih, Demichelis, raspoložen za asistencije, učinio je to ponovo, na svojoj strani – u šansu gurnuo Lee Chung Yonga koji je samo trebao postaviti nogu. Kod 2:1, svoj je cilj nastavio provoditi Higuain, zabivši još dva gola, za prvi hat-trick na Svjetskom prvenstvu. Sada će moći mirnije spavati…

izvor: večernji list

{jcomments on}

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>