Zdravko Mamić prije koji dan dao je ostavku na mjesto predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza i uz fanfare najavio kako više ne želi raditi u hrvatskom nogometu.

 

No, svi oni koji su pomislili da Maminjo odlazi iz Dinama su se prevarili jer je izvršni dopredsjednik Modrih samo ljut na čelnike HNS-a i Ligu 16:

“Od 5. prosinca do kraja sezone svaki je hrvatski klub odigrao 13 utakmica u prvenstvu, šest ili sedam kod kuće. I to nikoga ne zabrinjava. U osam i pol mjeseci dvaput se rade bazične pripreme, nitko ne pita za zdravlje igrača ili za financijsku opravdanost takvog rada. Naši juniori i kadeti odigraju 75 do 80 utakmica u sezoni. Profesionalci Dinama oko 40, a u ostalim klubovima oko 30. Pa kad neki klubovi ne dobiju licenciju, onda je dobiju preko veze. I onda su ti isti klubovi u aferi Ofsajd“, započeo je Mamić kritiku hrvatskog nogometa i nastavio:


“Ne postoji država slična Hrvatskoj po broju stanovnika, BDP-u, infrastrukturi, a da ima tako veliku ligu. Nažalost, oni loši, sportski i financijski nemoćni, drže Dinamo i Hajduk kao taoce, a taoci su i Osijek, Rijeka, Slaven Belupo. Hajduk je najviše zastrašujući. Dioničko su društvo, a guraju socijalizam, i njima je samo važno sudjelovati. Kakvi su to Hajduk, Osijek, Rijeka ako ne žele u Europu? Danas je u Hrvatskoj samo važno sudjelovati, svi žele samo u prvu ligu, ne žele biti tamo gdje im je realno mjesto. Da, za ligu 10 sam, ne znam koga ne bi zanimalo da Dinamo dvaput u sezoni ide na Poljud, da Hajduk dvaput dolazi u Maksimir. Tvrdim vam, liga 16 već u sljedećoj sezoni neće se odigrati do kraja. Naravno, neće završiti zbog nedostatka novca, vidjet ćete da sam u pravu”, tvrdi Mamić, koji upire prst u predsjednika HNS-a Vlatka Markovića:

“On i Izvršni odbor HNS-a krivi su za sve. Krivi su jer iz aviona vide da hrvatski prvoligaši nisu sposobni sami voditi ligu. Treba ukinuti Udruženje prvoligaša jer je nesposobno, i HNS im je morao dati dva milijuna kuna da prežive. HNS treba preuzeti odgovornost za ligu. Marković im je dao samostalnost i to je demokratski, ali klubovi rade u korist svoje štete i to treba presjeći. Vlatko je moj prijatelj i otac, neću se s njime svađati, ali sad je samo postalo važno da se sačuva mjesto predsjednika, tajnika, važna je samo reprezentacija”, izjavio je Mamić u Večernjaku i zaključio:

“Ja sam dokazano pametan, ali u javnosti ispadam najveća budala, a svi oni mediokriteti ispadaju najpametniji na svijetu.”

izvor: net.hr

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>