U nedjeljnoj (22. svibanj) iznimno važnoj utakmici na Čaerima sastali su se prvotimci HNK Višići, koji su za suparnika imali Malčere, ekipu sastavljenu od nekad (a mogli bi to i danas biti) odličnih nogometaša. Burna utakmica u kojoj nije nedostajalo atraktivnih poteza, ali i oštrih startova. Regularni dio završio je 4:4, a Malčeri su, da ne ´ubiju´ moral prvotimcima, izgubili na penale! Za stolom je bila druga priča. Malčeri su bili nemilosrdni nametnuvši ritam koji prvi tim nije mogao pratiti, te su janje i nekolike gajbe piva (da ne navodimo njihov broj) pod njihovim presingom ´otišle´ vrlo brzo.

Za HNK Višići nastupili su: Dado Martinović, Nikica Weah Raguž, Dejan Stojak, Josip-Ilija Kalfić Coffi, Dejan i Dražen Tolo, Mladen Đondraš, Mirko Miki Majstorović, Goran Kuli Bule, Đure Raguž, Osman Šoše, Josip Martinović. Trener Nikica Knežević Pegi nije mogao računati na Andreja Zvonu, Juru Ivankovića, Ivana Kneževića, Josipa Krmeka.

Za Malčere su igrali: Velimir Velo Zvono, Željko Gelja Raguž, Goran Mrća Falak, Toni Ćelo Blažević, Darko Bjelo Ivanković, Vito Blažević, Stanko Grico Doko, Marcel Raguž, Mile Limov, Mario Barić, Josip Joja Vicković, Vlado Jović (kapetan), Denis Miske Marić, Sanjin Raguž, Toni Lus Malić.

Kako bi protivnicima, koji teže atraktivnoj i pas igri onemogućimo protok lopte, trener Knežević potrudio se da onesposobi teren (trava nije pokošena, niti je teren nakišovan). Još jedna bitna činjenica je i ta da je ovaj susret odigran bez pomoćnih sudaca, dok je glavni sudac, kako smo to kasnije doznali, u idiličnim prijateljskim odnosima s obitelji Knežević. Neshvatljivo je da je UEFA-a baš njega, Dalibora Brkića, delegirala za ovu utakmicu.

Da je očito sudio u korist HNK Višići vidi se i po strogo dosuđenom jedanaestercu u prvom poluvremenu, za kojeg nije bilo osnove. Ali pravda je zadovoljena! Mirko Majstorović promašio je kazneni udarac. Za HNK Višići u prvom poluvremenu strijelci su bili Martinović (2) i Dražen Tolo, dok je u drugom poluvremenu zabio Osman Šoše.

Tek pri rezultatu 3:0, sudac Brkić počeo je pošteno suditi, što su iskoristili Malčeri koje je predvodio odlični i neumorni kapetan Vlado Jović, koji je jučer pretrčao malo više od 1300 m! Dejan Tolo napravio je dva jedanaesterca u drugom poluvremenu, za što nije dobio čak niti žuti karton. Toni Ćelo Blažević sigurno je izveo prvi jedanaesterac, dok je kod drugog promašio cijeli gol i tako svojoj ekipi onemogućio smanjenje rezultata. Uz Blaževića u listu strijelaca za Malčere upisali su se Josip Vicković, Sanjin Raguž i Toni Malić.

Upravo su u ovom drugom poluvremenu Malčeri pokazali svoju snagu i spremu, kada su vršili presing visoko u protivničkoj polovici. Nogometaši HNK Višići nisu uspjeli odgovoriti na takvu igru, te je ubrzo uslijedilo izjednačenje. Najljepši gol na utakmici postigao je Josip Vicković sa 40-m, i upravo s njim pregovara uprava Višića da ga vrati profesionalnom nogometu. Ono što svakako nedostaje nogometašima Višića je jedan iskusni virtuoz, koji bi stao na loptu i… zasvirao HARMONIKU! Stoga će Uprava Višića ovo ljeto biti na velikom iskušenju u pronalsku i dovođenju ovih par igrača.

Nakon nogometa uslijedila je fešta igrača i navijača na Čaerima, a druženje i pjesma uz harmonikaša (kojeg smo uz veliku muku i našli) nastavila se u Caffe bar-u “Parni Valjak”, gdje nam se pridružila i ´Haubica s Krupe´, odnosno Ilijan Rajič, koji je zbog poslovnih obveza propustio proljetni dio prvenstva, ali najavio je povratak na jesen.

I na kraju zahvala našoj upravi koja je organizirala ovo druženje s našim vjernim navijačima, te se nadamo da će ovi susreti prijeći u tradiciju. Također i isprika svima onima koji nisu mogli spavati od pjesme, nemojte zamjeriti!

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>