cenzuraInicijativa “Jer me se tiče” pozvala je aktiviste organizacija za ljudska prava, sindikate u Bosni i Hercegovini, udruženja žrtava, organizacije manjinskih grupa, studente, umjetnike, građane, te ostale ranjive grupe i pojedince da u tjednu od 4. do 10. prosinca ove godine organiziraju javne skupove, tribine, izložbe prosvjedne marševe i druga događanja u javnom prostoru.

Cilj je skretanje pozornosti na kršenje ljudskih prava u BiH, a u okviru obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. prosinca, te prerastanja tog dana u Tjednu ljudskih prava, priopćeno je iz inicijative “Jer me se tiče”.

”Ljudska prava u BiH krše se sustavno i bešćutno, a žrtve su uglavnom pripadnici manjinskih grupa i ranjivi pojedinci: djeca, žene, seljaci, umirovljenici, radnici i nezaposleni. Ljudska prava krše i državne, entitetske i institucije u Brčko distriktu, te županijama, općinama i gradovima. Čak i policija krši osnovna ljudska prava, uz podršku neefikasnog sudstva i tužiteljstva”, priopćeno je iz inicijative “Jer me se tiče”.

Aktivisti navedene inicijative su pozvali žrtve kršenja ljudskih prava, kao i organizacije iz civilnog sektora, da im se pridruže, te da se svi zauzmu za one čija se prava krše.

”Bilo bi poželjno da se aktivnosti organiziraju u svim gradovima u zemlji, a bitno je i da se organiziraju tamo gdje su sjedišta donositelja odluka u BiH, odnosno onih koji uskraćuju prava građana”, navode u “Jer me se tiče”.

bljesak.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>