Dva dana, četiri sata i 38 minuta, te 57 gemova trebalo je Ivanu Ljubičiću da slomi otpor Amerikanca Mardyja Fisha. Maratonski meč 2. kola na kraju se pretvorio u vrhunsku dramu sa sretnim raspletom – pobjedom hrvatskog tenisača sa 6:2, 6:7 (8), 4:6, 6:2, 10:8.

Sjajan hrvatsko-američki dvoboj protegnuo se na dva dana, završio u pet setova i podignuo publiku na noge. Ivan Ljubičić i Mardy Fish na teren su izašli još u četvrtak, ali tek nakon povelikog kašnjenja uzrokovanog kišom. Ljubo je dobio prvi set sa 6:2, a drugi je izgubio u tie-breaku iako je imao tri lopte za prednost 2-0 u setovima.

Na kraju je mrak prekinuo meč koji se nastavio u petak i nije dobro krenuo za hrvatskog tenisača. U trećem setu se mučio, 29-godišnji Amerikanac je naučio lekciju iz prošlog dana i kod 5:4 oduzeo je Ljubičiću servis za osvajanje tog seta.

To kao da je naljutilo hrvatskog tenisača koji je projurio četvrtim setom i za samo 33 minute igre slavio sa 6:2. Prava drama, međutim, odvijala se u odlučujućem, petom setu u kojem su odlučivali čvršći živci i mirna ruka.

Pokazalo se da sve to bilo na strani 31-godišnjeg Ljubičića, koji je u presudnim trenucima odigrao nekoliko vrhunski poena. Pogotovo za ključni

break pri rezultatu 8:8. Na svoj servis Ljubo nije ponudio priliku Fishu za povratak i nakon maratonskih 278 minuta igre izborio 3. kolo gdje će mu protivnik biti 24. nositelj Brazilac Thomaz Bellucci.

Hrvatski tenisač je imao više aseva (18-10) i ukupno osvojenih poena (194-177) od Fisha, te manje neprisiljenih pogrešaka (34-40) i winnera (72-79). Oba tenisača imala su gotovo istovjetan postotak prvog servisa (79%-78%), što dovoljno govori o kakvom se izjednačenom meču radilo.

izvor: net.hr

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>