Proteklog vikenda završen je prvi dio Lige doline Neretve, u kojoj su se natjecali dječaci rođeni 2009. godine i mlađi. U sportskom balonu SRC Adonaj u Klepcima mladi nogometaši su uživali u druženjima i međusobnim natjecanjima.

Ove godine u ligi se natjecalo 11 klubova od Ploča do Mostara za koje je nastupilo preko 150 igrača, odigrano je 55 utakmica, a postignuta su 294 pogotka. Najbolji strijelac zasad je Ivan Kraljević iz NK Ljubuški sa 21 pogotkom na svom kontu, postigao je točno pola svih golova svoje ekipe, a u stopu ga prati Fran Marić (NK Mostar) sa 19 pogodaka. Treći najbolji strijelac je Petar Pavlović (ŠN Limači Čapljina) sa 12 pogodaka.

Najuspješnije ekipe nakon natjecanja u ligi su se pokazali NK Neum sa 27 bodova, ŠN Limači Čapljina sa 25, te NK Ljubuški, NK Mostar i ONK Metković sa po 21 bodom te se tih pet ekipa plasiralo u završnicu.

Slijedećeg vikenda (22. i 23. veljače) u konačnoj borbi za najbolje ekipe prvo će se sastati ONK Metković i NK Mostar, a pobjednika čeka NK Neum. S druge strane za finale će se boriti ŠN Limači Čapljina i NK Ljubuški.

Za najbolje ekipe i pojedince su osigurane vrijedne nagrade od organizatora HNK Višići i SRC Adonaj, te pokrovitelja GNK Dinamo. Valja istaknuti da će i po završetku lige, selekcija sastavljena od najboljih pojedinaca iz svih ekipa imati će priliku odmjeriti snage sa svojim vršnjacima iz GNK Dinamo te na kraju možda i najtalentiraniji od njih u budućnosti i završiti u redovima zagrebačkog Dinama.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>