U organizaciji naše Udruge “Hercegovac” Dračevo, održana je manifestacija ‘Dani Hercegovačkog ustanka 2015.’ u trajanju od 4 dana, od petka, 19.lipnja 2015. do ponedjeljka, 22.lipnja 2015. Manifestacijom se obilježilo 140. godina od početka Hercegovačkog ustanka 1875.-1878. , najvažnijeg događaja 19.stoljeća za Hrvate u Bosni i Hercegovini.

U subotu (20. lipnja) održan je turnir u malom nogometu na igralištu OŠ Dračevo, pod motom “Kruha i igara”. Malonogometni turnir na kojem je sudjelovalo 8 ekipa započeo je u 16:00 h izvlačenjem parova, a sudjelovale su i dvije ekipe iz Višića.

Iznimno kvalitetan turnir završio je neizvjesnom finalnom utakmicom u kojoj su slavili domaći momci iz Dračeva koji su savladali ekipu Višići 1. Pobjednicima je pripalo pečeno janje koje su primili od člana Udruge “Hercegovac” – Marija Bunoze, drugoplasiranoj ekipi iz Višića pečeni odojak, dok je trećeplasirana ekipa također iz Višića osvojila nagradu od 50 L piva.

Nakon finalnih utakmica druženje je potrajalo do dugo u noć uz fair dijeljenje dobivenih nagrada sa ostalim sudionicima turnira, čime je ovaj turnir u potpunosti opravdao svoj naziv. 

Suci turnira bili su Mišo Krešić i Šćepo Matić kojima se organizator ovom prilikom zahvaljuje.

U nedjelju (21. lipnja) održana je utrka čamaca “Neretvom i Krupom kao naši stari”.

Utrka je počela u 14:oo h, sa startom u Višićima ispod mosta Tersana na Neretvi, dok je cilj bio pod Kulom na Krupi. Ovu sprintersku utrku čamaca najbrže su odveslali Dario Bulum i Nikola Matić, te im je pripala novčana nagrada u iznosu od 150 KM. U konkurenciji 6 čamaca (12 veslača),drugo mjesto zauzeli su Vidoje Raič i Stanislav Matić, dok su treći stigli Danijel Jurica i Bruno Jurica. Još su sudjelovali Dražen Jurica i Arnel Zavitan, Mario Jurica i Zlatko Mrvalj, Nedjo Jurica i Marko Krvavac.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>