HNK Višići nakon devet odigranih prvenstvenih kola zauzimaju 5. mjesto na tablici Druge lige Jug FBiH i jedini su klub s negativnom gol-razlikom (11:16), koji zauzima tako visoku poziciju. U 10. prvenstvenom kolu na Čaere dolazi HNK Tomislav (nedjelja, 17. listopada, 15:00 h), a glavni sudac je nama ´neuobičajeno´ simpatični Podrum.

HNK Tomislav nalazi se na 10. mjestu s 3 pobjede, 0 neodlučenih i 5 poraza s ukupnom gol-razlikom 16:18. Sve tri pobjede ostvarili su kući (Turbina, Kamešnica i Lokomotiva), dok su jedan od pet poraza doživjeli na svome terenu od ekipe HNK Branitelj. Također treba napomenuti da su visokim rezultatom (6:0) izgubili u Kupresu, pa se nadamo da će i naši nogometaši u nedjeljnoj utakmici slaviti uvjerljivom pobjedom. Podršku s tribina trebali bi pružiti i Malčeri, koji pomalo postaju nezadovoljni blijedim rezultatima svojih ljubimaca.

U devet odigranih kola nogometaši Višića ostvarili su:

5 pobjeda – Sloga U (1:0), Kamešnica (0:1), Rama (1:0), Kupres (2:0), Sloga Lj (2:0).

3 poraza – Turbina (4:0), Stolac (5:1), Troglav (5:1).

1 remi – Grude (2:2).

Iz ovoga se jasno zaključuje da nogometaši HNK Višići teško, odnosno bolje rečeno minimalnim rezultatom dolaze do pobjeda na domaćem terenu, dok u gostima olako gube i to previsokim rezultatima.

Strijelci dosadašnjeg dijela prvenstva:

Petar Meljanac – 3 gola

Marcel Mace i Andrej Zvono – 2 gola.

Osman Šoše, Ivan Matić, Bariša Šiljeg, Niko Blažević – 1 gol.

Sva tri pogotka mladi Meljanac postigao je na domaćem travnjaku, a bilo bi poželjno kad bi mu se češće pridruživali i ostali suigrači. Marcel Mace još čeka na svoj prvi pogodak na Čaerima, dok je u gostima tresao mreže NK Troglav i HNK Stolac. Treći pogodak u gostima djelo je Andreja Zvone u Kamešnici, a ovaj je pogodak donio 3 boda HNK Višići. Golovi Marcela Mace, kojima ne umanjujemo značaj, ipak bili utješni pogoci našeg kluba u visokim porazima u Stocu i Livnu. Golovi za pobjede djela su još i Nike Blaževića protiv HNK Sloge iz Uskoplja, te Ivana Matića protiv HNK Rame. Pogodak Osmana Šoše protiv HNK Grude bio je ´vraćanje u život´, a za 1 bod u ovoj utakmici pogodio je Meljanac. I 11. pogodak djelo je Bariše Šiljega, inače desnog bočnog, koji je stavio ´točku na i´ protiv HNK Sloge Ljubuški. Kad se sve zbroji naši napadači dali su 5 pogodaka (Mace, Blažević, Matić, Šoše), dok dva vezna igrača na svome kontu imaju isto 5 pogodaka (Meljanac i Zvono).

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>