DSCN9887_800x600MZ Višići danas (utorak, 19. kolovoz) igraju svoje četvrto finale na turniru mjesnih zajednica općine Čapljina, te se ubrajaju u jednu od najjačih ekipa naše općine. Oduvijek se u Višićima igrao dobar nogomet, o čemu svjedoči i duga tradicija kako malonogometnog turnira tako i tzv. velikog nogometa koji se na Čaerima igra već skoro pola stoljeća. Brojni su igrači “gazili” po Čaerima i na igralištu kod osnovne škole, nikad nije nedostajalo igrača… moglo je biti samo viška i to viška koji nije prihvaćao da je višak, nego se srčano borio za svojih 5 minuta slave na višićikim igralištima. Danas je situacija malo drugačija, nema tog “viška” koji je prijašnje generacije tjerao da daju sve od sebe i samim tim ih činio boljima. Nema što bi stariji ljudi rekli “krvi” i  “srca”, nema onog inata, sportskog bezobrazluka, već se olako prihvaća uloga gubitnika, što ne može biti nikome od koristi. Ali, sve u svemu, u Višićima se i dalje igra dobar nogomet o čemu svjedoče i rezultati sa turnira mjesnih zajednica općine Čapljina, koje se održava već desetak godina, a na njima su Višićani uvijek jedni od favorita za osvajanje. Sad ćemo se malo vratiti u prošlost, ali ne preopširno iako igrači koji su nastupali zaslužuju naklon do poda jer su naše selo proslavili onim što oni najbolje znaju.

Prvo natjecanje MZ Čapljina osvojili su upravo Višićani, koji su u finalu svladali Trebižata nakon boljeg izvođenja šesteraca. Glavni protagonist prvog izdanja mjesnih zajednica općine Čapljina bio je naš Mirko Bošković, koji je bio najbolji strijelac (15 pogodaka) i igrač turnira. Prvo finale u potpunosti je opravdalo očekivanja, igra je bila kvalitetna, ali i “muška”. Nije se prezalo od oštrijih startova, iako se igra na betonu. Izbornici naše prve ekipe na MZ Čapljina bili su Marko Bošković Žućo i Mato Barić, koji su do sada jedini donijeli onaj najvažniji trofej. Ostaje nam za vidjeti da li će današnji izbornik (Nikica Raguž Weah) ponoviti njihov uspjeh.

542928_3774765380058_1423442600_n

U drugom finalu, koje se zbog nevremena moralo preseliti sa starog sportskog centra u dvoranu, Višići su igrali protiv Čapljina 2. Ali ovo finale uvelike su pokvarili suci, koji su na samom startu utakmice donijeli nekoliko odluka koje su išle na štetu Višića, pa je tadašnji trener Pero Bjelica Lastan povukao ekipu s terena. Ono što treba istaknuti je to da su Višićani zbog napuštanja terena ispraćeni pljeskom od prepune dvorane, što dovoljno govori kakvo je suđenje bilo.

198150_1021348746363_9447_n

Treće finale Višići su odigrali 2012. godine, a protivnik u finalu bila je ekipa Čapljina 1. U regularnom dijelu bilo je 1:1, a više sreće na šestercima imala je Čapljina 1.  Ova godina bila je mala prekretnica za Višiće, jer je došlo par mlađih igrača koji su odlično reagirali, ali su zbog neiskustva “izgorili” u raspucavanju šesteraca.

574727_470412382983237_1775308846_n

Svoje četvrto finale na mjesnim zajednicama MZ Višići osigurali su upravo ove godine uvjerljivom pobjedom u polufinalu protiv MZ Zvirovići/Prćavci (6:2). U pohodu na drugu titulu najbolje ekipe u čapljinskoj općini Višićima stoji Bobanovo selo. Ostaje mala žal što naši susjedi Čeljevčani nisu uspjeli doći do finala ove godine, pa da se obnovi sportski rivalitet između ova dva susjedna sela.

10615592_10203836495545201_3153348806121320024_n

Dakle, Višići imaju jedno osvojeno 1. mjesto, dva druga mjesta (jedno nakon napuštanja terena, drugo nakon raspucavanja šesteraca), te su jednom osvojili 3. mjesto (protiv Trebižata nakon šesteraca). Uz Marka Boškovića Žuću i Matu Barića, izbornici sa trofejima još su Pero Bjelica Lastan (2. mjesto) i Darko Prkačin (3. mjesto i 2. mjesto), dok Nikica Raguž Weah sigurno ima osvojeno 2. mjesto, a poznavajući njegov temperament sasvim sigurno sa tim neće biti zadovoljan.

Također treba istaknuti da Višići nisu nikad ispali u grupnoj fazi natjecanja, a dva puta su ispadali u osmini finala (Dretelj i Gabela).

I još malo vraćanja u povijest… Višićani su uzimali i vrijedne individualne nagrade, pa je tako prvo natjecanje MZ Čapljina obilježio Mirko Bošković koji je bio najbolji strijelac i igrač turnira. Ante Menalo proglašavan je najboljim vratarom turnira, dok je Davor Brajković jednom bio najbolji strijelac, a moguće je i da ove godine opet to postane. Uz ove individualne nagrade treba još spomenuti da su Damir Obad, Đure Raguž i Ante Menalo još uvijek, nakon prvog izdanja MZ Čapljina, aktivni sudionici. Još treba reći, da Višići iz protesta (zbog sudačkih odluka u finalu kojeg su napustili) jedno vrijeme nisu nastupali na turniru mjesnih zajednica, što im je onemogućilo bolju statistiku.

I za kraj, sretno našim nogometašima te pozivamo sve naše sumještane da sutra izdvoje malo svoga vremena i dođu na sportski centar u Čapljini (22:00 h) kako bi pružili podršku našim nogometašima, koja je ove godine možda bila i najslabija u odnosu na prijašnje godine.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>