Koncert Harisa Džinovića u zagrebačkoj Areni otkazan u posljednji tren zbog spora sa organizatorima

Na sam dan koncerta Harisa Džinovića, koji je sinoć trebao biti održan u zagrebačkoj Areni, sazvana je izvanredna novinarska konferencija kojoj su prisustvovali Haris Džinović, direktor zagrebačke Arene Zdenko Antunović, te predstavnik “Eventima” Zvonimir Lugarić, koji je najavio povrat novaca onima koji su kupili karte na prodajnim mjestima “Eventima”.

 

Presica je održana u Areni, koja je zjapila u potpunosti prazna, bez pozornice, rasvjete i ozvučenja, iako je taj dan trebao biti održan koncert, i sve je ukazivalo na to da pripreme za koncert nisu nikada uopće niti krenule. Na presici se nisu pojavili organizatori koncerta gospođa Jasna Marić iz tvrtke “Dar s neba” i gospodin Safet Kahrić iz tvrtke “Extra dar”, koje je Haris Džinović direktno optužio za neodržavanje zagrebačkog koncerta.

“Koncert je odgođen, organizatori koncerta se već tri dana ne javljaju. Ja sam došao u Zagreb već prekjučer u ranim satima i niti me tko dočekao, niti se tko javlja na telefon od organizatora, niti mi je itko rekao što se zbiva, tako da sam ja zadnji saznao kao prevareni muž, da uopće nema produkcije, da se u dvorani ne montira pozornica. Onda smo zvali telefonima, od mog menadžera do još nekih ljudi koji su bili uključeni u ovaj cijeli projekt, no međutim nitko od organizatora se ne javlja, ali oni već dugo ne ispunjavaju svoje ugovorne obaveze vezane uz sve ono što smo se dogovorili”.

Povodom tih navoda Harisa Džinovića pozvana je gospođa Jasnu Marić, koja je u potpunosti opovrgnula navode bosanskohercegovačkog pjevača narodne glazbe, te je između ostalog otkrila da je jedan od organizatora, gospodin Safet Kahrić zbog stresa koji je pretrpio u zadnjih nekoliko dana doživio infarkt, te da se trenutačno nalazi u bolnici! “Haris Džinović, kojem smo već unaprijed bili isplatili 30.000 eura njegovog honorara koji iznosi 65.000 eura, nas je nazvao nekoliko dana prije koncerta i tražio da sjednemo u automobil i donesemo mu ostatak honorara, plus 20.000 eura koliko su bili troškovi njegove produkcije, to jest bine, razglasa i rasvjete koja je trebala osigurati, dovesti i sastaviti tvrtka Megatron, sve zajedno 55.000 eura”.

Kada je priupitan da li je istina da se koncert neće biti održan radi slabe prodaje karata, Haris Džinović je rekao da je on znao svirati ispred 100, kao i ispred 50.000 ljudi, te da bi on svirao i za jednog čovjeka da mu je to omogućeno, a Zvonimir Lugarić iz Eventima se nadovezao odgovorivši na to pitanje.

“Volio bi da prenesete svojim medijima da svi kupci koji su kupili karte na prodajnim mjestima “Eventima” mogu ostvariti povrat novaca za kupljene karte i to u punom iznosu, što smo već i počeli raditi. Ulaznica je prodano dovoljno da se može održati koncert i prema tome glasine nisu istinite”, rekao je Zvonimir Lugarić iz “Eventima”.

Kako i organizatori i Haris Džinović najavljuju sudske tužbe jednim protiv drugih zbog neispunjenih obaveza, čini se da će ovaj glazbeno-koncertni skandal dobiti svoj sudski epilog.

izvor: bljesak.info