Njemački dužnosnici tvrde kako su dokazali da su izvor bakterije E. coli ipak klice, prenosi CNN. Iako prvi nalazi s farme u Donjoj Saskoj nisu bili pozitivni, daljnje epidemiološke kontrole dale su dovoljno dokaza da se izvuče zaključak.

“Krive su klice” – rekao je Reinhard Burger iz instituta Robert Koch.

 

Na konferenciji za novinare u Berlinu petak u jutro njemački stručnjaci skinuli su upozorenje protiv konzumacije krastavaca, zelene salate i rajčice, ali upozorenje stoji za konzumaciju sirovih klica, prenosi Bild.

Upozorenje protiv sirovih rajčica, krastavaca i salate je ukinuto i možete ih ponovno sa zadovoljstvom jesti, rekao je Andreas Hensel, predsjednik Saveznog zavoda za procjenu rizika.

Najmanje 80 oboljelih u Njemačkoj dovelo je istragu do organskog uzgajivača tih klica u Donjoj Saski.

Ministar poljoprivrede Donje Saske Gert Lindemann rekao je u razgovoru za tjednik Focus da postoji “niz indicija” protiv organske farme Gaertnerhof iz Bienenbuettela koja je “pauk u mreži”.

Epidemija još nije gotova – upozorava Burger.

 

 

izvor: 24sata.hr

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>