KOJA BRUKA : Sarajevska čaršija već zna odluku “nezavisnog” Ustavnog suda

Kakva čaršija, takva i država. BIH 17. 3 pretvorila se u državu-čaršiju , prćiju u kojoj se tri dana unaprijed, kao u šerijatu,  znaju odluke Ustavnog suda. Kakav sud takva i država. Pardon čaršija… 

Kako pišu portali susjedne Bošnjačke Samouprave, koji tvre da imaju direktne izvore u  Ustavnom sudu Federacije BiH odluka je već par dana poznata. Toliko o ozbiljnosti čaršijskog suda.

Ustavni sud glasat prema informacijama čaršije glasovat će omjerom 4:1, naravno  u korist stranaka potpisnica tzv. platforme, te će time i definitivno kao legalno biti potvrđeno konstituiranje Doma naroda FBiH i Predsjedništva FBiH na sjednici od 17. ožujka. Čaršijski sud pod pritiscima Amerike i Guantanamo koalicije presudit će da je 5 jedna trećina od 17..

Visoki predstavnik Valentin Incko suspendirao je jučer odluke Centralne izborne komisije BiH (Institucije nad kojom FTV radi javni linč, zbog profesionalnog rada i nekompatibilnosti sa SDP-ovimm interesima) koje se odnose na formiranje vlasti u Federaciji.


CIK je pozivajući se na izborni zakon izbor Ante, pardon Živka Budmira i Nermina Nikšića proglasio ništavnim. No čim je CIK dirnuo u interese Gulagumdžije odluka CIK.a prema želji aneričkog anbasadora stavljena je van snage.