Jedan kineski seljak proglasio je rat građevinskim investitorima koji ga žele iseliti kako bi na njegovom imanju podigli novi stambeni blok. Odlučan da ostane na svojoj zemlji, Yang Youda je od cijevi i nekih starih kolica izradio top iz koga ispaljuje rakete za vatromet na ekipe za deložaciju, a dosad je svojim improviziranim topom osujetio dva pokušaja prisilnog iseljavanja.

“Pucam samo iznad njihovih glava da bih ih zaplašio”, izjavio je ratoborni seljak čije se imanje nalazi nadomak grada Wuhan, u središnjoj Kini.

Rakete koje Yang ispaljuje eksplodiraju uz veliki prasak i mogu prijeći udaljenost do 100 metara, piše list China Daily ne navodeći je li bilo ozlijeđenih.

Yangova reakcija je agresivnija od uobičajenih mada njegov problem nije usamljen. Konfiskacija imovine je jedan od glavnih uzroka nemira u Kini gdje su mnogi prisiljeni da se isele iz svojih kuća i napuste svoju zemlju da bi napravili mjesto za nove, luksuzne rezidencijalne komplekse.

Yang je kazao da mu je lokalna vlada ponudila 130.000 juana (19.000 dolara) za imanje na kome želi izgraditi stambeni blok, a da on zahtijeva da mu isplate pet puta veći iznos.

izvor: fena

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>