Jutros, subota (02. listopada) u 07.00 sati u Bosni i Hercegovini počela je izborna šutnja, koja će trajati do zatvaranja biračkih mjesta u nedjelju u 19.00 sati; u ovom periodu nisu dozvoljene nikakve javne političke aktivnosti. U vrijeme izborne šutnje jedino je  dozvoljen javni poziv biračima BiH da izađu na izbore, ali nije dozvoljeno vršiti bilo kakav utjecaj u vezi s izborima i glasanjem. Izborna šutnja se odnosi i na nevladin sektor.

Nešto više od 3,1 milijuna birača u BiH birat će u nedjelju na općim izborima članove Predsjedništva BiH, zastupnike u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, te zastupnike u entitetskim parlamentima i skupštinama županija u Federaciji BiH.

Za izbore je ukupno ovjereno 37 političkih stranaka, jedanaest stranačkih koalicija i te trinaest neovisnih kandidata.

Kako je najavljeno iz SIP-a, u nedjelju oko 21.00 sat SIP će održati videoprezentaciju prvih izbornih rezultata, a u 22.45 sati će na konferenciji za novinare objaviti preliminarne rezultate za Predsjedništvo BiH.

 

 

izvor: bljesk.info/(Fena)

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>