Novi, 13.broj vaših i naših regionalnih novina HERC VJESNIK donosi vam obilje aktualnosti, zanimljivosti, tema i foto reportaža sa područja Hercegovine i šire. U novom broju HERCA, koji vas očekuje na svim kioscima, možete pronaći:

AKTUALNO: Nakon nove elementarne nepogode u Općinama zapadne Hercegovine. Poljoprivrednici iz Ljubuškog,Čitluka i Širokog Brijega u dilemi što i kako dalje.U Hercegovini se ove godine neće imati šta piti i pušiti.

ČAPLJINA: HERC prati radove na najvećem poslijeratnom športsko-rekreacijskom projektu u Čapljini, rekonstrukciji športskog centra i i podizanju balon športske dvorane

NEUM: Tema broja: HERC istražuje što je sve kočnica kvalitetnime razvoju turizma u Neumu. Zbog ukidanja općinske turističke organizacije Neum godišnje gubi više od 800 tisuća KM.

GRUDE: HERC istražuje što je s povijesnim projektom proširenja vodovodne mreže u Grudama koji je počeo još prije četiri godine. Najveći projekt u povijesti Gruda do sada „pojeo“ 18 milijuna KM.

LJUBUŠKI: HERC predstavlja drugio dio Turističkog master plana Općine Ljubuški. Slijedi izgradnja smještajnih kapaciteta na lokalitetima Koćuša i Kravice.

POČITELJ: Fotoreportaža.HERC u Počitelju koji je postao žrtva opasne bakterije i epidemije E. Coli koja hara zapadnom Europom. Zbog opasne bakterije i epidemije strani turisti ne žele kupovati voće i povrće od uličnih prodavača u Počitelju.


ČITLUK: HERC INTRERVJU. Za HERC govori Ivo Ino Jerkić, načelnik Općine Čitluk i poručuje „Unatoč ekonomskoj i političkoj krizi u Općini Čitluk je u proteklih godinu dana mnogo toga učinjeno“.

ČAPLJINA: Vrijedna eko akcija i zanimljiv način borbe protiv odlaganja većih količina otpada uz prometnicu u čapljinskom naselju Modrič. Metalna ograda kao zapreka za daljnje odlaganje otpada na proširenjima uz prometnicu.

ČAPLJINA: HERC prati drugu fazu projekta uređenja kolodvorskog trga bana Josipa Jelačića u Čapljini. Dodatno uređen i još više „opremljen“ najljepši trg u BIH.

OBLJETNICE: HERC donosi pregled događanja i foto zapise sa oblježavanja 19. obljetnice blistave vojne akcije „Lipanjske zore“ kojom je oslobođen veliki prostor na ijevoj obali Neretve na potezu od Mostara preko Čapljine pa do Stoca. Brojna događanja u čapljinskoj Općini(Počitelj, Višići, Čeljevo…) i susjednom Stocu i Mostaru.

HERC GOSPODARSTVO: HERC predstavlja uspješne hercegovačke tvrtke . U ovom broju HERCA predstavljamo tvrtku „Mucić&CO.“ Ljubuški.

STOLAC: Foto zapis. HERC na komemorativnom skupu svim žrtvama 2.svjetskog rata i poraća te Blajburga na Radimlji kod Stoca. Radimlja je „HERCEGOVAČKI BLAJBURG“. U jamama oko Stoca bačeno je dset tisuća nedužnih ljudi,žena,djece…

HERC ZAŠTITNO LICE: Zaštitno lice ovog broja HERC Vjesnika je lijepa i zgodna Ana Marija Madžar(22) iz Livna. Buduća učiteljica oduševljava i pjevanjem,slikanjem,modelingom…

STOLAC: FOTO Zapis. HERC na kulturnoj manifestaciji STOLAČKO KULTURNO PROLJEĆE koja je bila u znaku pokojnog prof.dr. Pere Marijanovića, čovjeka koji je svojim radom i projektima zadužio svoj Stolac i cijelu regiju.

MOSTAR: MOSTARSKO PROLJEĆE 2011. Spuštena je zavjesa na XII. Dane Matice Hrvatske.

ČITLUK: Za HERC govori Ivan Barbarić, predsjednik novoutemeljene humanitarne udruge „Afriel.“. Prvi cilj je ostvaren,kreću kreativne radionice za djecu s poteškoćama u razvoju.

MOSTAR: HERC predstavlja glazbenu obitelj Jelić koja je dala pobjednice malih Melodija Mostara. Mama Vesna piše tekstove a Doria i Lora osvajaju nagrade.

ČAPLJINA: HERC na 9. smotri izvornog folklora hrvatskoga naroda HNŽ-a „Lijera diple nadigrala“.

ČAPLJINA: Za HERC govori Dejan Majstorović, pobjednik druge sezone glazbenog šoua „Čapljina traži zvijezdu“ i poručuje „Ostajem vjeran rock glazbi, svome bendu i naravno djevojci.

MOSTAR: FOTO zapis: HERC na 9. prvenstvu mažoretkinja BIH u Mostaru. Najviše odličja za mlade mostarke i širokobriježanke.

STOLAC: FOTO reportaža. HERC na tradicionalnom skupu Raguža u Stocu i manifestaciji „Otkud da te zovnem rode“. Složni Raguži ne zaboravljaju svoj Stolac te su darovali satove na crkvenom zvoniku i sudjelovali u gradnji velikoga spomen obilježja hrvatskim žrtvama.

HERC POZIV: HERC poziva sve djevojek da se uključe u projekt i rubriku izbora HERC ZAŠTITNOG LICA.

RAZGOVOR: Za HERC govori Leila Cetin, nova Miss Federacije BIH.

ŠIROKI BRIJEG: HERC na spektakularnoj završnici košarkaškog prvenstva BIH i osvajanju naslova prvaka HKK ŠIROKI TT Kabeli. Svugdje se igra košarka ali u Širokom je to najbolja košarka u BIH.

MOSTAR: Veliki uspjeh ženskog rukometnog kluba KATARINA. Osvajanjem Kupa BIH KATARINA na velika vrata vraća ženski rukomet u Mostar.

GABELA: NK GOŠK iz „male“ GABELE sada je u najjačem nogometnom društvu u BIH. Plasman GOŠK-a u Premijer ligu povijesni je uspjeh ovog kluba. HERC vam donosi i poster NK GOŠK Gabela.

STOLAC/ČAPLJINA: Veliku uspjeh mladih nogometaša Stoca i Čapljine. Kadeti HNK Čapljina i juniori HNK Stolac najbolji u omladinskoj ligi Jug.

Sa HERCOM u središte zbivanja.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>