ImageRazvod braka pokazuje tendenciju širenja u bliskom okruženju osoba koje su razvedene, utvrdili su američki istraživači kroz jedno vrlo ozbiljno istraživanje. Bračni par koji ima prijatelje koji se razvode ili su već razvedeni, ima veće izglede da se i sam krene tim putem.

 

Ako je brak vašeg najboljeg prijatelja ili prijateljice propao, a vi držite do vašeg, ipak budite oprezni pošto su reperkusije po čvrstinu vašeg braka neizbježne.

Otkrića do kojih su došli američki istraživači pokazala su da se razvod širi kao virus kroz obitelji, profesionalna okruženja i grupe prijatelja.

Domino efekt je toliki da ako se neki vaš prijatelj ili bliski kolega razvodi, vaši izgledi za razvod rastu za 75 posto.

Istraživanje je pokazalo da čak i razvod prijateljevog prijatelja može 33 posto utjecati na vaš razvod.

Ako imate razvedenog brata ili sestru, to povećava vaše šanse za razvod za 22 posto. Istraživači ovaj fenomen nazivaju “aglomerirani razvod”.

izvor: bljesak.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>