Nakon što je s Jollyem JBS ušla u finale Prvenstva Hrvatske i bila jedna od najboljih igračica polufinala, Luca Ivanković je dala intervju za Sportske novosti koji u cijelosti prenosimo.

Veselile su se kao da su osvojile, a ne ”tek” ušle u finale. Polufinalna serija s Novim Zagrebom za njih nije počela dobro, prvu utakmicu su izgubile i..

– Imale smo osjećaj da su nas tada već svi otpisali.

Otkrit će Luca Ivanković, igračica koja je među glavnim ”krivcima” što će Jolly JBS u nedjelju igrati prvu utakmicu finala s Gospićem. Posljednje poluvrijeme treće utakmice odigrala je briljantno, zatvorila put do svog koša, ”trpala” u suparnički, a pet minuta prije {xtypo_quote_right} Jedva čekam kvalifikacije za Olimpijske igre i dat ćemo sve od sebe{/xtypo_quote_right}kraja pogodila i – tricu.

– Pa morala sam, pripremam se za Olimpijske igre!

Naime, ”otpisivanje” im je bilo dodatna motivacija, emocije su bile na rubu, što je potkrijepilo i iskrenje pred kraj utakmice između Antonije Mišure i Emanuele Salopek. Vrlo brzo su se izmirile, a Ivanković će otkriti koliko taj ulazak u finale znači za njihovu ekipu.

– Svi su već bili dignuli ruke od nas i ovo nam je bila stvarno velika motivacija, da pokažemo da znamo igrati i mislim da smo u tome uspjele.

Finale prvenstva željele su ”izvući”, budući da nisu uspjele do finala Kupa i ova sezona za Šibenčanke bila je dosta turbulentna.

– Standardno kroz sezonu uvijek imate nekih padova, pa su nam onda došle dvije Amerikanke, pa su onda one brzo otišle i stalno se trebate prilagođavati. Uz to, promijenile smo i tri trenera ove sezone, bilo je napravljeno dosta rotacija s igračicama i trebalo je to sve nekako izbalansirati.

Izbalansirale su baš na vrijeme.

– Da, to nam je bio i glavni cilj – ući u finale.

A tamo ih sad čeka Gospić. Po tko zna koji put…

– Nema tu nekih nepoznanica. Bilo bi pretjerano govoriti da ćemo ih dobiti, ali sigurno ne idemo da nas netko ne ”nakanta”. Trudit ćemo se, dat sve od sebe, pa šta bude.

A nakon što odrade i prvenstvo, malo odmora, a onda – reprezentacija i kvalifikacije za Olimpijske igre.

– Jedva čekamo. San je svakog sportaša otići na Olimpijske igre i cijela ekipa će sigurno dati sve od sebe da uspijemo u tome.

Kad ih sve čujete kako govore o tome, teško je ne vjerovati da će uistinu i uspjeti. A ako Luca stavi i još poneku tricu…

 

Sportske novosti

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>