Nova boksačka medalja, i to ona zlatnog sjaja, stigla je proteklog vikenda u Čapljinu, točnije u Višiće.

Naime, naš mladi Višićanin  Ivan Blažević, kojega je za borbe spremao trener Nikola Matić, svladao je u Sarajevu domaćeg boksača Eldina Hajdarevića iz BK ”Zlatni ljiljani” iz Sarajeva i tako osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 57 kilograma.

Vrijedi istaknuti kako je Ivan u polufinalu, koje je održano u Živinicama, svladao Šahina Forčakovića iz BK ”Peljto”.

Upitali smo ga za par kratkih komentara, te mu ovom prilikom još jednom čestitamo na iznimnom sportskom uspjehu!

Koliko si se pripremao za ovu borbu i koliko inače treniraš?

Nije bilo posebnih priprema, pošto sam stalno u treningu te me za ovu borbu, kao i uvijek, pripremao moj trener Nikola Matić. Pripremao sam se nešto intenzivnije zadnjih mjesec i pol kada sam radio dva treninga dnevno i to ujutro i navečer. Najteže mi je bilo skidanje kilograma pošto su veliki fizički napori, te sam stalno morao paziti na prehranu. A odricanje slatkiša i kruha mi je isto teško palo, a to je trajalo neka četiri tjedna.

Kakve su ti ambicije za budućnost?

Idem korak po korak, kategoriju po kategoriju i pokušavam se ne opterećivati dugoročnim planovima. Jednostavno ambicije su mi da nastavim raditi i da u ostalim kategorijama postižem jednako dobre rezultate kao do sada. Iako to neće biti lako, jer BiH koja je relativno mala država, obiluje zbilja izvrsnim boksačima u što sam se uvjerio na ovom prvenstvu.

Nešto za kraj?

Ništa posebno, dojmovi se još nisu slegli, stvarno mi je drago što sam postao prvak BiH u kategoriji do 57 kg i znam da sad moram raditi još jače. Ovim putem bih se još htio zahvaliti prvenstveno mom treneru Nikoli Matiću, te Dominiku Lubini i Rasimu Dediću sa kojima sam napravio svoje prve boksačke korake. Naravno, tu je i moja obitelj koja mi je iznimna podrška cijelo vrijeme, te naravno hvala vama i svima koji me prate i navijaju za mene.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>