rvlG02NP_1_127379_475_316_85_s_c1Od ponedjeljka (24.11.2014. godine) u primjenu se uvodi nova funkcionalnost Integriranog zdravstvenog informacijskog sustava (IZIS). Novom funkcionalnošću IZIS – a uvelike se pojednostavljuje i olakšava izbor i promjena izabranog liječnika obiteljske/opće medicine svim osiguranicima Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ.

Dosadašnjom praksom osiguranici su birali obiteljskog liječnika na način da u ambulanti obiteljske medicine popune izjavu o izboru liječnika, a potom bi, popunjenu i od liječnika verificiranu izjavu, dom zdravlja slao ZZO – u HNŽ poradi unosa u bazu podataka osiguranika. Novom funkcionalnošću IZIS- a izbor obiteljskog liječnika uvelike se pojednostavljuje na način da popunjenu i od strane izabranog liječnika ovjerenu izjavu o izboru obiteljskog liječnika medicinska sestra odmah evidentira u IZIS i time završava proces registracije, odnosno osiguranik odmah može koristiti zdravstvenu zaštitu kod liječnika kojeg je upravo izabrao.

Za maloljetne osobe obiteljskog liječnika biraju roditelji ili staratelji. Pravo na promjenu izabranog liječnika osiguranici ostvaruju jednom u tijeku kalendarske godine. U izvanrednim okolnostima (preseljenje osiguranika, odlazak doktora u drugu ambulantu ili mirovinu i sl.) osiguranik ima pravo promijeniti izabranog liječnika prije isteka roka od dvanaest mjeseci s tim da se izmjena, u IZIS aplikaciji, vrši u najbližem područnom uredu Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ umjesto u ambulanti obiteljske medicine.

pogled.ba

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>