[VIDEO] Utopija i distopija: Dvije strane čapljinske priče

HRT: Čapljina je najurbaniji grad u BiH sa velikim turističkim i gospodarskim potencijalima

Hrvatska radiotelevizija objavila je ovih dana, u emisiji “Pogled preko granice”, koja obrađuje tematiku života Hrvata u BiH, videoprilog o Čapljini. U prilogu se pomalo idilično i utopijski prezentira Čapljina, navodi se kako je Čapljina zadržala prepoznatljiv oblik modernog urbanog središta s mnoštvom ukusno uređenih zelenih površina te su predstavljene pojedine uspješne čapljinske firme. Reportažu pogledajte ovdje:

[su_youtube_advanced url=”http://www.youtube.com/watch?v=WUwCmQVYmzU” controls=”alt” showinfo=”no” rel=”no” theme=”light”]

FTV: U Čapljini je sve više onih koji žele ukazati na mrežu kriminala, nepotizma i nepravde

S druge strane FTV mnogo kritičnije izvještava o Čapljini, u reportaži političkog magazina “Mreža” govori se o nezakonitim radnjama ponajviše čapljinske vlasti, o problemima poljoprivrednika i gospodarstvenika. Možda i prekritično i izrazito negativno, ali svakako bez dlake na jeziku. Reportažu FTV-a pogledajte ovdje:

[su_youtube_advanced url=”http://www.youtube.com/watch?v=qWfSJFSOGcc” controls=”alt” showinfo=”no” rel=”no” theme=”light”]

No na kraju, ostavljamo vam baš da sami prosudite tko je bolje prenio sliku Čapljine, ili je po onoj staroj ‘istina uvijek negdje u sredini’.

Video: HRT; FTV