Samo zahvaljujući policajcu koji je rukama i nogama gasio vatru, jučer oko 1 sat podmetnuti požar nije uništio betlehemske jaslice usred Stoca. – službeno nam je potvrđeno iz Policijske uprave Čapljina. Požrtvovni i savjesni policajac time je ugasio i nove međunacionalne napetosti u Hercegovini. Dok je pješice obilazio ulice, prethodno je uočio na cesti parkirano vozilo audi 80 (818-K-858) i trojicu koja su, sumnja se, potpalila tek od drveta i slame postavljene jaslice s figurama katoličkih svetinja.

Naime, u početku mu je bilo čudno što je vozilo ostavljeno nasred ceste pa je tražio da ga maknu. Kada se osvrnuo, imao je što vidjeti. Vatra se tek počela razbuktavati. Skočio je i nekako uspio ugasiti plamen koji je zahvatio slamu, a da je samo koju minutu kasnije stigao, bilo bi prekasno. Nakon toga se uhvatio za pojas i naredio trojki: Polazi za mnom!

‘Opijene’ je priveo, a o svemu je, kako se navodi, informiran i dežurni županijski tužitelj Predrag Tomić.

Radi se o Stočanima
Dodaju da su svoj dio posla odradili te da je sada sve na pravosuđu. Radi se o Stočanima Tariku Isakoviću (26), inače bratu predsjednika Islamske zajednice Stolac i imamu džamije u mjestu Pješivac, te vršnjaku Muameru Medaru i godinu starijem Anisu Hajdareviću.

Gotovo istovjetan slučaj potpaljivanja zabilježen je prije devet godina u Mostaru.

Isti slučaj u Mostaru
Kako je poznato, u noći na 17. prosinca 2002. trojica mladića iz naselja Zalika, Nermin Mehić, Samir Serdarević i Emir Džanko, dovezla su se autom i tradicionalne božićne jaslice ispred Kosače zapalili napalmom te potpuno uništila, što je izazvalo negodovanje. Za razliku od tog slučaja, jučer se nitko nije sjetio ni reagirati. Valjda će nekome pasti na pamet nagraditi odvažnog policajca.

Hodžin brat prije 4 godine bio osumnjičen za premlaćivanje

U crnoj kronici se ranije jedino spominjao hodžin brat Tarik Isaković, kojega je prije više od 4 godine za teško premlaćivanje osumnjičio sumještanin Adis Hamzić (23) iz Pješivca kod Stoca. Naime, pretučen je u incidentu koji se navodno zbog djevojke dogodio na kupalištu u mjestu Kukavac na rijeci Bregavi. Osim premlaćivanja, žalio se i na otimačinu lančića vrijednog 4000 KM te da je u napadu sudjelovao i hodža, koji je to demantirao.

ca.portal.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>