HNŽ: Najbolji učenici nagrađeni u Mostaru, među njima i naša Anamarija Obad

Priznanje je dobilo ukupno 79 učenika i to 30 učenika iz srednjih škola i 49 učenika iz osnovnih škola s područja Hercegovačko-neretvanske županije. Učenik generacije Osnovne škole “Lipanjske zore” Višići za ovu školsku godinu je Anamarija Obad, koja je uz pratnju razrednice Marijane Milićević otišla na dodjelu priznanja.

Najbolje i najuspješnije učenike osnovnih i srednjih škola s područja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), koji su zbog svoga truda proglašeni učenicima generacije u školskoj 2016./2017. godini, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNŽ-a nagradilo je u srijedu priznanjima, na svečanom prijamu koji je upriličen u HD hercega Stjepana Kosače.

Nagrade i priznanja učenicima generacije dodijelio je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u HNŽ-a Rašid Hadžović.

U svom obraćanju medijima, ministar Hadžović je istaknuo kako je ovo druga godina dodjeljivanja priznanja i da će ubuduće nastaviti nagrađivati učenike koji su, kako je rekao, budućnost naše države.

-Dijeljenje priznanja učenicima generacije jedna je od najboljih stvari koje je Ministarstvo moglo napraviti. Naši učenici imaju pravo biti nagrađeni za znanje, učenici su naš ponos – kazao je ministar Hadžović.

Učenici osnovnih škola koji su dobili priznanja, u skladu s pravilnikom, moći će se upisati u bilo koju srednju školu na području HNŽ-a. Nagrađeni učenici iz srednjih škola imati će stipendiju od Ministarstva prilikom upisa na fakultet, naglasio je ministar Hadžović.

Obraćajući se prisutnim učenicima, ministar je rekao kako su učenici budućnost, simbol ponosa i stupovi svjetlosti Bosne i Hercegovine, prenosi Dnevni list.

-Svojim ste radom, zalaganjem i postignutim rezultatima dali obvezu da i ove godine organiziramo dan posvećen vašim uspjesima, manifestaciju posvećenu promociji znanja. Svojim primjerenom svjedočite kako se radom i trudom postižu rezultati – rekao je ministar Hadžović.

Dodao je kako su veliku ulogu u njihovu uspjehu imali roditelji i profesori koji su prenošenjem znanja i iskustva pomogli savladati najteže prepreke na putu do usvajanja znanja.

Inače, priznanje je dobilo ukupno 79 učenika i to 30 učenika iz srednjih škola i 49 učenika iz osnovnih škola s područja Hercegovačko-neretvanske županije.

Foto: oslipanjskezore.visici.com

Tekst: jabuka.tv