Danas (28. listopad) u sklopu 12. kola Druge lige Jug FBiH nogometaši Višića slavili su u Ljubuškom, protiv NK Sloga. Utakmica je riješena već u prvom dijelu, a pogotke za naš tim postigli su Mirko Majstorović i Ante Menalo. U idućem kolu (3./4. studeni) na Čaere dolazi ekipa HNK Sloga Uskoplje, koja se nalazi na 4. mjestu.

 

Naši nogometaši odlično su otvorili utakmicu, ali izglednu priliku za vodstvo, nakon što se lakoćom riješio svoja 3 čuvara, promašio je Ante Menalo. Još jednu izglednu priliku promašio je Denis Marić, koji se danas odlično slagao sa svojim suigračem u napadu, Goranom Bulom.

HNK Višići u vodstvo su došli preko Mirka Majstorovića koji se odlično snašao u gužvi protivničkog šesnaesterca i neobranjivo pogodio za vodstvo. Nekoliko minuta poslije toga HNK Višići preko Ante Menala povisuju rezultat, koji će se ispostaviti kao konačni. Pogotku je prethodila uigrana akcija iz slobodnog udarca, što su naši igrači uvježbavali prošli tjedan. U drugom dijelu naši igrači su se više orijentirali na obranu i kontranapade, dok su domaćini “bezglavo” napadali. Od domaćih pokušaja vrijedi istaknuti nekoliko šutova sa distance, koje je danas odlični vratar Draženko Jurković lakoćom branio.

Idući protivnik HNK Višići je HNK Sloga Uskoplje, koja ove godine igra vrlo dobro, te se nalazi u samom vrhu tablice. Međutim, ekipa iz Uskoplja na Čaere dolazi uzdrmana domaćim porazom od Kupresa, dok će naši nogometaši dobiti na samopouzdanju nakon današnje gostujuće pobjede.

 

Rezultati 12. kola

Sloga Uskoplje-Kupres 0:1

Kamešnica-Stolac 2:1

Tomislav-Rama 6:0

Klis-Brotnjo 1:1

Grude-Bigeste 1:2

Lokomotiva-Turbina 0:3 (prema neslužbenim informacijama igrač Lokomotive Kadrić udario je sudca, nakon čega je utakmica prekinuta i registrirana u korist FK Turbina)

Posušje-Igman 0:2

Tablica

1. Igman 29

2. Tomislav 28

3. Turbina 24

4. Sloga Uskoplje 23

5. Brotnjo 22

6. Kamešnica 21

7. Stolac 20

8. Kupres 17

9. Bigeste 16

10. Lokomotiva 16

11. Posušje 14

12. Višići 13

13. Klis 9

14. Grude 8

15. Sloga Ljubuški 4

16. Rama 4

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>