HNK Višići s minimalnim rezultatom poraženi u Gabeli

Iako su nogometaši HNK Višići za danas (srijeda, 23. veljače) imali najavljen meč protiv HNK Branitelj na Čaerima, isti je otkazan iz nepoznatih razloga. Međutim, naši nogometaši ipak su odigrali još jednu pripremnu utakmicu, a suparnik je bio gabeoski GOŠK, vodeća momčad Prve lige FBiH.

Utakmica je odigrana na pomoćnom igralištu u Gabeli s početkom u 15:00 h,  a završila je minimalnom pobjedom GOŠK-a (1:0). Trener Borovac od početka je započeo sa svojom najjačom postavom (Soldo, Kojić, Šabotić, Karić, Raguž,…). Njegov kolega na drugoj strani, Nikica Knežević Pegi, imao je velikih problema oko sastavljanja momčadi. Naime, golman Dodig došao je ozlijeđen, pa je na gol morao jedan od najiskusnijih i možda jedan od igrača s najdužim stažom u Drugoj ligi, Dalibor Brkić.

´Četvorka´ ispred njega bila je: Josip-Ilija Kalfić Coffi, Dejan Stojak, Jure Ivanković, Dejan Tolo, zatim u veznom redu Ivan Knežević, Mirko Majstorović, Andrej Zvono, Đure Raguž, Osman Šoše, te u vrhu napada Marcel Mace. U igru su još ušli Mladen Đondraš, Josip Krmek, Mirko Bošković i Denis Marić. Zbog ozljede prednje lože Josip Martinović nije konkurirao za današnju utakmicu.

Već na samom početku utakmice sudac Majkl Proleta dosudio je najstrožu kaznu, nakon što je Dejana Stojaka, koji je štitio lice, lopta pogodila u ruku. Dalibor Brkić nije uspio obraniti jedanaesterac, ali je tijekom utakmice obranio 2-3 dobre prilike Gabeljana.

Rano vodstvo i prestrogo dosuđen jedanaesterac nisu obeshrabili nogometaše Višića, koji su se odlično ´nosili´ s ekipom koja trenerira još od početka siječanja, što je iznenadilo i igrače i upravu GOŠK-a. Priliku za poravnanje rezultata imao je Marcel Mace, ali lopta ipak nije završila u mreži golmana Solde.

Sve u svemu, naši nogometaši odigrali su dosta dobro, a trener Knežević također je primijetio par pogrešaka koje će nastojati ispraviti kroz slijedeće treninge.