[VIDEO] HNK Višići nadigrali NK Bigeste

Dva različita lica u dva poluvremena pokazali su danas (nedjelja, 14. travanj) nogometaši Višića. Srećom, ono iz prvog poluvremena bilo je dovoljno za pobjedu.

Već u 3. minuti Višići dolaze u vodstvo. Gostujući igrač Jelčić rukom je igrao u svom šesnaestercu, a sudac Sesar opravdano pokazao na bijelu točku. Najstrožu kaznu realizirao je najbolji igrač Višića u proljetnoj polusezoni Pero Menalo.

Nakon vodstva Višićani su u idućih par minuta stvorili, ali i promašili par izglednih prilika, ali već u 10. minuti povećavaju vodstvo na 2:0. Opet je glavni akter priče Pero Menalo koji je fantastičnim udarcem pod gredu sa 15-ak metara svladao gostujućeg vratara Hrstića. To je bio 5. pogodak Menala u posljednje tri utakmice.

A onda, festival promašaja. Pet ili šest 100-postotnih šansi nekako su uspjeli promašiti igrači Višića, te je Bigeste vrlo sretno otišlo na odmor sa samo dvije lopte u svojoj mreži.

Početak drugog poluvremena donio je bolju igru gostiju. Već u 2. minuti nastavka poslije kornera Puljić je smanjio na 2:1 i unio neizvjesnost u utakmicu.

Međutim, kvalitetniji domaćini nisu dozvolili iznenađenje, te je susret i završio rezultatom 2:1.

Rezultati 20. kola Druge lige – Jug FBiH:

Kamešnica – Klis 3:1 (3:0)
Sloga G.V./U. – Grude 0:0 (0:0)
Sloga Lj. – Lokomotiva 0:0 (0:0)
Tomislav – Posušje 2:2 (0:2)
Stolac – Igman 1:1 (1:0)
Rama – Turbina 0:2 (0:0)
Višići – Bigeste 2:1 (2:0)
Kupres – Brotnjo 2:1 (2:0)

{xtypo_rounded3}Danas je na Čaerima prije početka utakmice održana mala svečanost te je uručeno cvijeće i mali poklon igraču Višića Josipu Iliji Kalfiću ili kako ga svi znaju – Kofiju. Kofi se oporavlja od drugog loma desne noge te je, nažalost, najavio opraštanje od nogometa. U čast njemu HNK Višići su odlučili umiroviti dres sa brojem 13 kojeg je Kofi ponosno nosio u svojoj dugogodišnjoj karijeri u Višićima.{/xtypo_rounded3}