Seniorska momčad HNK Tomislava u 21. kolu Druge lige FBiH porazila je ekipu HNK Višića, s minimalnih 1:0. Prvenstveni sraz Tomislava i Višića privukao je na gradski stadion u Tomislavgradu 80tak gledatelja, ne računajući radnike na novim tribinama, koji zbog obima posla na istim, nisu mogli promatrati utakmicu.

Početak utakmice nagovještavao je iznimno interesantan i sadržajan dvoboj, ali se ispostavilo da su se gotovo sve zanimljivosti na terenu dogodile u uvodnim minutama utakmice. Naime, već u 2. minuti utakmice nogometaši Tomislava došli su u vodstvo, nakon odlične akcije Antonia Sladoje i strijelca Ivana Baćka. Zbilja bolji scenarij početka utakmice trener Bandić nije mogao niti zamisliti. Mladi Sladoja u 5. minuti susreta, neopreznim startom skrivio je jedanaesterac na Kneževiću, koji Emil Šejtanić nije realizirao.

Par minuta kasnije, stoper Tomislava Miloš, početničkom pogreškom u 10. minuti omogućio je 100% šansu Marcelu Maci, ali je vratar Pokrajčić fantastičnom reakcijom ukrotio njegov mlitav udarac. U prvom poluvremenu, osim pogotka, nogometaši Tomislava nisu odigrali nijednu suvislu akciju. Zabilježili smo jedino udarce izvan 16 metara, Tadića u 23., te Čuića u 44. minuti. Posjed držanja lopte bio je na strani Višića, ali terensku nadmoć nisu kapitalizirali.

Nastavak utakmice nije pružio zanimljiviji nogomet. Štoviše, gledali smo nogometnu uspavanku, u kojoj su gosti ponovno pokazali više žara i želje za pobjedom. Najizglednije prilike Višići su propustili pred sam kraj dvoboja, u 83. minuti s nekoliko metara Jurković prebacio je gol Tomislava, dok su u par navrata zajedničkim naporima bodove spašavali kapetan Čuić i golman Pokrajčić, a prijetili su Tolo i Knežević.

Jedino čime iz ove utakmice trener HNK Tomislava Bandić može biti zadovoljan jesu osvojena tri boda. Međutim, kompletna igra i zalaganje većine igrača bilo je ispod razine, čemu svjedoči i reakcija najvjernijih navijača, koji su konstatirali da su Višići po prikazanoj igri zaslužili odnijeti tri boda iz Tomislavgrada. Ali, ovoga puta sportska sreća bila je na strani nogometaša Tomislava.

Galeriju fotografija možete pogledati na facebook stranici HNK Višići.

Krešimir Parlov/HNK Tomislav

Preneseno sa hnktomislav.com

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>