U predbožićno vrijeme imali smo priliku na valovima BH Radija 1 u emisiji “Selu u pohode” slušati priču o našem Hrvatskom kulturno-umjetničkom društvu. HKUD “Višići” osnovano je početkom listopada prošle godine od strane mladih i starih zaljubljenika u kulturu, tradiciju i povijest našeg mjesta.

U radijskoj emisiji autorice Enise Hajdarević Šojko priliku da naše selo predstave dobili su predsjednik mjesne zajednice Julio Dugandžić, koji je ukratko govorio o povijesti i tradiciji kulture, gospodarstva, poljoprivrede ali i sporta u Višićima, te predsjednik HKUD “Višići” Dragan Ivanković koji je govorio o djelovanju, aktivnostima i ciljevima društva.

Drugi brojni govornici i članovi HKUD “Višići” među kojima Mato Rajič, Milka Bošković, Neđo i Kata Raguž, Andro Menalo, Nikola Beno, Anka Dugandžić te mnogi ostali su u najboljem svijetlu prezentirali naše selo, suseljane, kulturu, tradiciju i običaje kroz priču i pjesmu.

Cijelu emisiju možete poslušati u slijedećem videu:

 

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>