Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo “Luke” u okviru proslave četvrte godine rada u nedjelju (27. veljače) je upriličilo cjelovečernji koncert u školskoj dvorani u Višićima. Pozdravni govor svim okupljenima održao je Nikola Šutalo (predsjednik HKUD “Luke”), a poslije njega sreću i dobru zabavu svima uputio je i Dragan Ivanković.

 

Članovi ovoga društva, kojih ima oko 100, uzvanicima su priredili odličan program. Na ovoj večeri nastupali su ženska i muška pjevačka skupina, zatim najmlađi članovi koji su sve prisutne oduševili svojim tamburaškim umijećem kojemu ih je naučio prof. Davor Markota, a velike ovacije doživjeli su i članovi koji su ´oživjeli´ hercegovačku tradiciju (pleteno kolo, te stare igre i plesovi ovoga podneblja). I Tamburaški sastav “Geraši”, koji u zadnje vrijeme često nastupa po Hercegovini, a posebno u Čapljini, uveselili su svojom svirkom okupljene goste.

Uredništvo našega portala upućuje iskrene čestitke HKUD “Luke” u nadi da će se, kao što je to rekao i njihov predsjednik, broj članova povećati, kao i nastupi po Bosni i Hercegovini, te Hrvatskoj.

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>