Višići u srcu: Naši iseljenici pomažu rodno selo

Prije mjesec dana, na platformi Viber je pokrenuta grupa  ♥isici koju čine iseljenici iz mjesta Višića. Ideja osnivača grupe je druženje, razmjena informacija i pomoć u skladu s mogućnostima Višićima. Na početku 4,5 članova a nakon par tjedana preko 40 dovoljno govori o zanimanju naših bivših suseljana koji trenutno žive po cijelom svijetu. Prva akcija za koju su se odlučili je bila kupnja drona za potrebe snimanja događaja, manifestacija i da na taj način imaju bolji pregled događanja u Višićima. Također, želja im je da snimanje iz zraka bude na usluzi svim mještanima ukoliko bude potreba što ćemo rado i napraviti. Također, odlučeno je da se skupi novac u skladu s mogućnostima za troškove obnove župne crkve.

Ovih dana je dron doniran (vrijedan oko 670 eura) a za obnovu župne crkve je trenutno skupljeno preko 1500 KM a akcija u grupi traje do kraja sljedećeg tjedna.

Ovim putem Vam se zahvaljujemo te se nadamo da ćemo uspjeti ispuniti  vašu želju te posnimiti sve što budete htjeli vidjeti. Nikome nije lako u ovoj situaciji izdvojiti neplanirana sredstva ali vi ste pokazali svojim donacijama da su Vam Višići i dalje u srcu. Hvala Vam na tome.

U sljedećoj objavi ćete moći vidjeti i prvu snimku napravljenu dronom. U nastavku pogledajte prvih nekoliko fotografija sela te krov školske dvorane za koji smo prilikom leta uočili da je oštećen i da treba sanaciju.