U susretu skupine B SP-a Grčka je dobila Nigeriju 2:1 (Salpingidis 44′,Torosidis 71′;Uche 16′,Kaita crveni 33′). Poredak: Argentina 6, Grčka 3, J. Koreja 3, Nigerija 0.

 

 

 

 

Da ćemo umjesto grčke, gledati nigerijsku tragediju, naziralo se kada je Kaita dobio crveni karton punih sat vremena prije kraja susreta.

Sve je počelo golom Uchea, u 16. minuti, iz slobodnjaka kakav nismo vidjeli još od doba Davida Beckhama. No, pogodak Uchea izdaleka bio je više stvar sreće nego umiješnosti. Lelujala je lopta, preko braniča, napadača, suca, vratara…

Sreće je bilo na obje strane, odbijanac koji je stigao iz smjera Dimitrisa Salpingidisa vinuo je tog Grka u njihovu mitologiju, prvi je uspio zabiti gol na SP-u i to samo minutu prije odlaska na odmor.

Nigerijski heroj Vincent Enyeama, kako to često biva, pretvorio se u tragičara. Savršeno je branio Argentincima, protiv Grka skidao nemoguće, a onda jednom pogreškom, kad je lopta skliznula iz ruku, ravno u noge Torosidisu (71. minuta), osigurao bogat utržak ugostiteljima u Ateni.

Stvari se sad kompliciraju, svi su još u igri, a Nigerija protiv Južne Koreje ima priliku za “popravni”. Da će Grci uspjeti zaustaviti Diegov lepršavi stroj, ne vjeruje ni Otto Rehhagel, koji se već ranije zahvalio na izborničkoj poziciji.

izvor: večernji list

{jcomments on}

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>