Google Art Project čitavome svijetu otvorio najpoznatije muzeje

Nema svako novaca putovati svijetom i gledati umjetnička dijela.  Međutim, uz pomoć Googlea i njegove Street Wiew tehnologije možemo osjetiti atmosferu umjetnosti kod kuće ili prisjetiti se mjesta gdje smo proveli lijepe trenutke. Upravo u tu svrhu Google je pokrenuo projekt, internetski portal Google Art za virtualni obilazak poznatih muzeja.
U projekt je za sada uključeno 17 muzeja počevši od Versaja (Versailles), preko Galerije Uffizi u Firenci do njujorških muzeja.

Dostupne  slike 1060 umjetničkih  dijela  krasi visoka rezolucija. Neke slike odlikuje  rezolucija od 7000-megapixela.  Rezultati razina detalja ništa manje nisu od zapanjujućih.  Na projektu  je radilo 20 % Googleovih zaposlenika proteklih 18 mjeseci.  Google nastavlja daljnji  rad na projektu i proširuje  suradnju s još nekim muzejima.

http://www.youtube.com/watch?v=GThNZH5Q1yY

Street View tehnologija omogućuje šetnju muzejskim prostorima  navigacijom kroz interaktivne tlocrte. Interesantno je da u koliko želite saznati više o svakom izlošku uključeno je povezivanje na YouTube.

Pogledajte za primjer Dvorac Versailles kraj  Pariza u Francuskoj koji je bio rezidencija Luja XIV,  poznatijeg po nadimku – Kralj Sunca.

http://www.youtube.com/watch?v=gvY18iztG6s

Link na Google Art Project. Uživajte!

 

visici.com|racunalo.com