Sinoć (18. kolovoz) su na sportskom centru u Čapljini odigrane utakmice malonogometnog finala mjesnih zajednica općine Čapljina. U prvoj utakmici ekipa Čapljine II slavila je nad ekipom Dretelja rezultatom 4:0. Finalni susret između Gabela polja i Čeljeva završio je rezultatom 3:3, a pri izvođenju šesteraca bolja je bila ekipa Gabela polja, koja je tako osvojila naslov prvaka malonogometne lige mjesnih zajednica općine Čapljina i koja će predstavljati našu općinu u Ligi Hercegovine.

 

Sinoćnje utakmice izazvale su veliko zanimanje gledatelja, pa se tako na novoizgrađenom sportskom centru u Čapljini okupilo preko 1000 gledatelja koji su dobrili svoje ekipe i uživali u odličnom malom nogometu koji su pružile večerašnje utakmice.

Utakmica za treće mjesto odigrana je s početkom u 20:00 sati, a za treće mjesto borile su se ekipe Čapljina II i Dretelj. Utakmicu je obilježila dominacija ekipe Čapljina II. Prvi gol za Čapljinu II postiže Igor Čolić, na 2:0 povisuje Pavo Katičić, a s tim rezultatom završava prvo poluvrijeme. Odmah početkom drugog poluvremena Pavo Katičić postiže svoj drugi gol i povećava rezultat na 3:0, da bi za konačnih 4:0 pred sami kraj utakmice zabio Mario Čerkez.

Finale ovogodišnje Lige mjesnih zajednica općine Čapljina zaista je opravdalo sva očekivanja. Uz napetu atmosferu na terenu napeto je bilo i na tribinama koje su bile pune navijača Čeljeva i Gabela polja, koji su gromoglasno bodrili svoje ekipe, navijali, skandirali i palili baklje.

Utakmicu za prvo mjesto bolje je otvorila ekipa Gabela polja – već u prvim minutama utakmice Gabela polje dolazi u vodstvo preko Ivana Pehara. Ivan Knežević izjednačava na 1:1, da bi kasnije isti igrač postigao svoj drugi zgoditak i doveo Čeljevo u vodstvo 2:1, a tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme. 

Drugo poluvrijeme bolje otvara ekipa čeljeva, koja preko Eduarda Raguža povećava razliku na 3:1. I baš kad su svi mislili da je gotovo i da je ekipa Čeljeva pobjednik ovogodišnje malonogometne lige, ekipa Gabela polja vraća se u utakmicu. Umjesto golmana ulazi golman-igrač i igrači Gabela polja idu na sve ili ništa. To je rezultiralo pogotkom Mate Paponje za smanjenje rezultata na 3:2, te u posljednjim minutama utakmice pogotkom Stipe Dodiga za poravnanje rezultata na 3:3, nakon čega se pristupilo izvođenju šesteraca.

Za Čeljevo prvi šesterac postiže Knežević, a za Gabela polje Pehar. Drugi šesterac uspješni su bili za čeljevo Mustapić, a za Gabela polje Paponja. Onda jedan od najboljih igrača Čeljeva tijekom cijelog turnira Rako griješi i promašuje šesterac, dok Dodig iz Gabela polja hladne glave zabija i donosi svojoj ekipi naslov prvaka malonogometne lige mjesnih zajednica općine Čapljina.

Po završetku finala prvo su predstavnicima svih ekipa dodijeljene zahvalnice za sudjelovanje, a potom su nagrađene najbolje ekipe i pojedinci. Pehar za treće mjesto ekipi Čapljine II uručio je predsjednik Sportskog saveza općine Čapljina Dominik Lubina, pehar za drugo mjesto ekipi Čeljeva urućio je predsjedavajući Općinskog vijeća Čapljina Pero Knežević, dok je pehar prvoplasiranoj ekipi Gabela polja uručio načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Najboljim vratarem turnira proglašen je Andrija Udženija iz ekipe Čapljine II, najboljim strijelcem Slaven Krnjić iz ekipe Gabela polja, dok je najboljim igračem turnira proglašen Ivan Knežević iz ekipe Čeljeva.

Fešta ekipe Gabela polja trajala je dugo na sportskom centru u Čapljini, a potom je slavlje preseljeno u Gabela polje, gdje će zasigurno trajati do dugo u noć. No za igrače Gabela polja nema odmora, jer već sutra brane boje općine Čapljina na finalu malonogometne Lige Hercegovine, gdje će se u 21:00 sat sastati sa ekipo Krehin Graca.

caportal.info

Nema komentara

Komentiraj

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvjezdicom su obavezna.

Možete koristiti HTML tagove: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>